Головна » 2019 » Лютий » 18 » 15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав.
11:02
15 лютого – день вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Афганістан...

Згадаймо бої. Згадаймо загиблих.

Шануймо батьків наших рідних. Пониклих

В журбі за синочком, що смерть там знайшов...

Геройськи загинув! У вічність пішов!...

30 років тому в Афганістані закінчилася десятилітня військово-політична спецоперація Радянського Союзу, участь у якій взяли 160375 військовослужбовців – вихідців з України, 3360 з яких – загинули, 72 – пропали безвісти, 3560 – стали інвалідами. Згодом війну в Афганістані керівництво тодішнього СРСР визнало політичною помилкою, однак це аж ніяк не применшує особистого подвигу тих, хто став прикладом самопожертви та вірності військовій присязі.

Афганська кампанія залишила невиліковну рану в душах та серцях тих, хто пройшов вогненними гірськими стежками, хто втратив друзів, синів чи батьків.

15 лютого в нашому закладі класний керівник 8 класу Тубольцев Костянтин Олександрович провів годину пам’яті «Ціна чужої війни: до 30-річчя з дня виведення радянських військ з Афганістану» Під час заходу присутні ознайомилися з масштабами складних і неоднозначних подій в Афганістані, переглянули документальні відео фрагменти про афганську війну, вшанували пам’ять тих, хто загинув в Афганських ущелинах, схиливши голови в скорботній хвилині мовчання.

Класні керівники закладу провели в кожному класі виховні години, під час яких учні слухали розповідь про воїнів-інтернаціоналістів, які виконували свій інтернаціональний обов’язок в Афганістані. Пам'ять про ці події завжди залишиться в пам'яті українського народу та буде прикладом для молодого покоління.

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 307 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: