Головна » 2016 » Лютий » 29 » Літературно-мистецький захід «Рідна мова, чиста, як роса»
16:42
Літературно-мистецький захід «Рідна мова, чиста, як роса»

Вивчайте мову українську –

Дзвінкоголосу, ніжну, чарівну,

Прекрасну, милу і чудову

Як материнську пісню колискову.

А. Каніщенко

24 лютого 2016 року в рамках заходів із відзначення Міжнародного дня української мови відбувся літературно-мистецький захід «Рідна мова, чиста, як роса», підготовлений учнями школи під керівництвом учителів української мови та літератури Титаренко О.А., Коструб Х.В., Лисенко С.В.

Свято рідної мови розпочалося словами Великого Кобзаря, національного пророка Т.Г. Шевченка: «Ну, щоб, здавалося, слова… Слова та голос – більш нічого. А серце б’ється, ожива, як їх почує…»

Упродовж години лунали поетичні слова класиків української літератури про рідну мову, вагу слова, роль мови у ставленні українця – громадянина.

2016 рік оголошено роком І.Я. Франка. Твори Великого Каменяра, продовжувача справи Т.Г. Шевченка, пробуджують у серцях віру в майбутнє і почуття гордості за Україну. В усіх близьких і далеких куточках світу шанують пам’ять І.Я. Франка. На святі рідної мови учні 5 та 3 класів показали казку «Фарбований Лис». Глядачі з задоволенням спостерігали за дійством на сцені і нагородили юних акторів бурхливими оплесками.

Насамкінець нашого свята прозвучала пісня про рідний край у виконанні учениці 4 класу Пархоменко Дарини.

В своєму заключному слові Титаренко О.А. закликала усіх присутніх плекати рідне слово, старанно вивчати мову, бо слово – найтонше доторкання до серця та нагадала слова Панаса Мирного :«Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця»

 

Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 535 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: