Головна » 2016 » Травень » 12 » Не обміліє пам'яті ріка-в серцях нащадків буде вічно жити!
23:46
Не обміліє пам'яті ріка-в серцях нащадків буде вічно жити!

Чимало свят дарує нам весна, 
Як в рідний дім повернення з дороги.
Та є найбільш хвилюючим для нас
Величне свято Перемоги.
Це свято не затьмариться в віках,
В цей день нестимуть люди завжди квіти,
Не обміліє пам’яті ріка –
 В серцях нащадків буде вічно жити.

Відповідно до Указу Президента України «Про відзначення у 2016 році Дня пам’яті та примирення, Дня перемоги над нацизмом 8-9 травня 2016 року, 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні» у загальноосвітній школі-інтернаті №1 пройшла низка виховних заходів під гаслом «1939-1945. Пам’ятаємо про Перемогу».

Метою цих заходів є прищеплення  поважного ставлення до ветеранів війни, вшанування  пам’яті загиблих солдат,  виховування  моральних якостей  учнів  та  пробудження у них бажання вивчати історію своєї країни та співпереживати за її майбутнє.

В бібліотеці школи організовано виставку з літератури та експозиції історичних матеріалів на тему «Не обміліє пам'яті ріка».

Працівники та учні школи прийняли активну участь у марші Миру, який пройшов у місті Слов’янську 9 травня 2016 року й урочисто поклали квіти до обеліску Невідомому солдату в міському парку.

10 травня відбулася урочиста зустріч до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні учнів школи з учасниками ансамблю «Райдуга» мікрорайону Артема-Лісний. У святковій залі зустрілися три покоління –діти війни, працівники школи та учні 1-11 класів. Під час зустрічі звучали тривожні пісні воєнних років, вірші про війну, діти представили на розсуд глядачів хореографічні композиції військової тематики,  у кожному виступі подяка й пошана тим, хто кував цю перемогу в страшному горнилі Другої світової війни. В атмосфері зали відчувався нерозривний зв’язок сьогодення зі страшною трагедією і великим подвигом нашого народу, його битвою й перемогою. Всі учасники ансамблю ветеранів отримали троянди від вихованців інтернату.

Наш земний уклін усім, хто відстоював свободу на фронтах Другої світової, виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край. Подвиг ваш – безсмертний, пам’ять про вас – нетлінна, вдячність – безмежна.

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 503 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: