Головна » 2015 » Квітень » 28 » 28 квітня - Всесвітній день Охорони праці
21:14
28 квітня - Всесвітній день Охорони праці

Міжнародна організація праці (МОП) оголосила 28 квітня Всесвітнім днем охорони праці, щоб привернути увагу світової громадськості до масштабів проблеми, а також до того, яким чином  створення і просування культури охорони праці може сприяти зниженню щорічної смертності на робочому місці. Вперше це свято відзначили у 2003 році.
Ідея проведення Всесвітнього дня охорони праці бере початок від Дня пам'яті загиблих працівників, який вперше був відзначений американськими і канадськими трудящими в 1989 році на згадку про працівників, заиблих і постраждалих на роботі.

Тема Всесвітнього дня охорони праці в 2015 році: «Разом підвищимо культуру профілактики в охороні праці».

Цього дня більш як у 100 країнах світу проводяться заходи, спрямовані привернути увагу до проблем охорони праці.
За оцінкою МОП:
- кожного дня у світі близько 5000 людей вмирають в результаті нещасних випадків і захворюваності на виробництві сумарно досягаючи за рік від 2 до 2,3 млн. випадків смертності на виробництві. З цієї цифри близько 350000 випадків становлять нещасні випадки із смертельним результатом і близько 1,7-2 млн. смертей, викликаних захворюваннями, які пов'язані з роботою.
Крім того, щороку працівники страждають приблизно від 270 млн. нещасних випадків на виробництві, які призводять до відсутності на робочому місці протягом більш як 3 днів, і близько 160 млн. випадків хвороб без смертельних наслідків.

У нашій школі в рамках Всесвітнього дня охорони праці були проведені збори трудового колективу під девізом: «ГІДНА ПРАЦЯ - ЦЕ БЕЗПЕЧНА ПРАЦЯ», на яких пройшло обговорення Колективної угоди між адміністрацією та профспілковим комітетом школи – інтернату №1, Правил внутрішнього трудового розпорядку. В цих важливих документах окремим розділом вписані і положення охорони праці педагогічних та технічних працівників школи. 

Переглядів: 557 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: