Головна » 2015 » Жовтень » 30 » 28 жовтня 2015 року День визволення України від фашистських загарбників.
13:26
28 жовтня 2015 року День визволення України від фашистських загарбників.

Із року в рік часопис віддаляє

Своїх нащадків далі від війни.

Та пам’ять знов і знову нагадає,

Як із життя ішли його сини.

Буяють мирно квіти на мог

До сонця красного метелики летять

А ті, кому війна зламала крила,

 Священним вічним сном  в могилах сплять.

28 жовтня 2015 року вся держава відзначає день визволення України від фашистських загарбників. На виконання Указу Президента України «Про заходи з відзначення річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни», телефонограми Донецької обласної державної адміністрації від 21.10.2015р. № 06/14я-1832 та з метою гідного вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні, висловлення поваги усім борцям проти нацизму, увічнення пам’яті про загиблих воїнів, жертв війни, посилення турботи про ветеранів війни, відповідно до плану заходів з підготовки та відзначення 70-ї річниці  Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни в Слов’янській загальноосвітній школі - інтернаті І-ІІІ ступенів №1 були проведені заходи по класах які привертають увагу учнів до цих дат. 

Вже 71 рік відділяє нас від тих днів, коли Україна остаточно звільнена від нацистських окупантів. Протягом тижня під час уроків історії в 5-11 кл. вчитель Дудка Т.О. із задоволенням розповідав учням про події, які стали вирішальними для визволення України.

Вихователі школи провели наступні заходи по класах:

  • 1-4 кл. - розповіді «Сторінками війни»;
  • 5 кл. - огляд презентації «Друга світова війна»
  • 6-а, 6-Б, 8 кл. - читання та обговорення витягів з книг про війну;
  • 7 кл. - розповідь з елементами вистави «Щастя Перемоги та становлення миру»;
  • 9 кл. - інформаційний урок «Завершення Другої світової війни»;
  • 10-11 кл.-бібліотечна година «Вшанування подвигу Українського народу, його визначного внеску у перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні».

Також, учні школи активізували роботу волонтерського руху – надання шефської допомоги ветеранам війни, закріпленими за кожним класом інтернату.

 

 

Переглядів: 436 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: