Головна » 2015 » Квітень » 7 » Атестація педагогічних працівників школи - інтернату №1 у 2014- 2015 навчальному році.
15:47
Атестація педагогічних працівників школи - інтернату №1 у 2014- 2015 навчальному році.

Атестація педагогічних працівників – складова частина підвищення педагогічної кваліфікації.

Вона передбачає зростання професіоналізму, розвиток творчої активності, стимулювання діяльності, диференційоване оцінювання результатів педагогічної праці. За умови об’єктивності й дотримання вимог Положення до всіх працівників, вона позитивно впливає на навчально-виховний процес.

На підставі Типового положення про атестацію педагогічних працівників України організовано та проведено атестацію педагогів Слов’янської загальноосвітньої школи-інтернату №1 у 2014-2015 навчальному році.

Атестаційна комісія прагнула протягом атестаційного періоду підійти з об’єктивністю в оцінюванні діяльності педагогів, комплексної оцінки професійної діяльності педпрацівників, підвищення їх відповідальності за результат своєї роботи.
Під час атестаційного періоду в школі - інтернаті були створені всі умови для успішного проведення атестації, своєчасно видані необхідні накази, розроблені та затверджені заходи з підготовки та проведення атестації. Атестація базувалася на принципах демократизму, колегіальності, доступності та гласності, неперервної самоосвіти й самовдосконалення. 

В 2014-2015 навчальному році проатестовано: 5 вчителів та 5 вихователів, що становить 23% від загальної кількості педпрацівників школи. Всі працівники, які атестувалися, своєчасно пройшли курси підвищення кваліфікації за фахом при Донецькому ІППО або Донбаському ДПУ.

За наслідками атестації педпрацівників маємо:
-   встановлено відповідність раніше присвоєній категорії “спеціаліст вищої категорії”, педагогічного звання “вихователь-методист” –  1 (Грищенко С.В.);
-  встановлено відповідність раніше присвоєній категорії “спеціаліст першої категорії” – 5 (Якименко М.І., Борисенко О.В., Калігаєва О.П., Милютинова М.Ф., Журавльова О.В.);
-  встановлено відповідність раніше присвоєній категорії “спеціаліст другої категорії” – 1 (Білко Т.О.);
- встановлено кваліфікаційну категорію “спеціаліст І категорії” - 1 Коструб Х.В.);
- встановлено кваліфікаційну категорію “спеціаліст ІІ категорії” - 2 (Лисенко С.В., Івасенко І.М.).

У міжатестаційний період педагоги школи - інтернату №1 провели відкриті уроки та позакласні заходи, де кожен із них продемонстрував володіння інноваційними технологіями та уміння застосовувати інтерактивні методи навчання. З метою підвищення інтересу до навчання та підвищення іміджу закладу, розширення кругозору учнів відбувалися різноманітні заходи, що сприяли розвитку творчих здібностей учнів. Регулярно педагоги проводили уроки, години спілкування, екскурсії в природу, організовували змістовне дозвілля учнів. Систематично працювали з батьками вихованців. Приділяли належну увагу патріотичному, моральному, трудовому вихованню школярів, формуванню навичок самообслуговування. На відповідному рівні проводили спортивно-оздоровчу роботу. Брали активну участь у роботі шкільних методичних об’єднань провели відкриті виховні години та позакласні заходи.  
Найбільш повно та яскраво особистості педагогів проявилися в ході творчих звітів. Кожен із них продемонстрував свою методичну та фахову майстерність, вміння володіти аудиторією, вільно висловлюватися. На засіданнях шкільних методичних об’єднань, педрадах були створені оптимальні умови для активізації творчої діяльності педагогів (вчителі та вихователі готували доповіді, повідомлення, обмінювалися досвідом, проводили відкриті заходи для колег). Педагоги школи поновили методичні картки, у яких відзначили свою участь у методичній роботі школи, підвищення своєї кваліфікації; заповнили діагностичні анкети, які дали змогу простежити рівень професійної майстерності педагогів. 
З метою надання професійно-методичної допомоги та участі у здійсненні атестації, керівники методичних об’єднань та члени атестаційної комісії були закріплені за кожним педагогом, який атестувався. Звіт про роботу педагогів, які атестувалися у 2014/2015 навчальному році було заслухано на засіданні шкільної атестаційної комісії. Виступи членів атестаційної комісії про результати проходження атестації доповнили інформацію про педагогів, які атестувалися.
Слід відзначити високий рівень оформлення матеріалів, які накопичені за атестаційний період педагогами в своїх портфоліо.

Атестація в школі - інтернаті №1 пройшла без скарг і порушень, дала змогу виявити сильні та слабкі сторони в роботі педагогів, внесла певні корективи в професійну діяльність педпрацівників.

Переглядів: 651 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
1 Микола  
0
Уважаемые педагоги!!!!
Судьба пусть подарит вам чудеса,
Искрятся пускай над вами небеса,
И каждый момент очень светлым пусть будет,
И Бог о вас никогда не забудет.

Веселье и радость пускай войдут в дом
И счастье навек обитает пусть в нем,
Пусть жизнь не приносит ни зла, ни обид,
И Ангел всегда за плечом пусть стоит.
Самые искренние поздравления!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *: