Головна » 2016 » Жовтень » 1 » Бабин Яр: пам'ять і безпам'ятство...
11:27
Бабин Яр: пам'ять і безпам'ятство...

Великий Боже, ми з твоєї згоди

Проходимо дорогу в Бабин Яр,

Де смертю ти поєднуєш народи,

Щоб зберегти життя й свободи дар.

Втіши плачі і зойки в тьмі глибокій,

Серця розбиті ласкою вгорни.

Даруй святому праху вічний спокій,

Благословенні, непробудні сни!

 

Кожна людина якою б то і ким би вона не була має невід’ємне право на життя. А чи завжди права людини стояли на першому місці, чи завжди життя було найвищою цінністю? Ні це не так!

Жахливі факти порушення прав людини, знищення цілих груп за ознаками расової чи національної належності, релігійних переконань – продемонструвала Друга світова війна, світ побачив сутність політики геноциду. Прикладом порушення права людини на життя стало винищення фашистами десятків тисяч людей в Бабиному яру під Києвом в 1941 році.

Кожного року 29 вересня за рішенням Верховної Ради України відзначається День пам’яті. У цей день 1941 року нацисти знищили в Києві десятки тисяч громадян, мешканців міста, більшість з яких були євреями. Серед невинно закатованих були тисячі українців, росіян, громадян інших національностей. Усі 778 днів німецької окупації в Києві тривали розстріли і насильства. Злочинів в Бабиному Яру перевершили всі відомі до цього часу трагедії. Але це не тільки трагедія минулої війни, це урок на майбутнє, щоб зберегти мир і запобігти насильству.

Саме 29 вересня, у 75-ті роковини початку масових розстрілів в нашій школі пройшли наступні виховні заходи:

  • документальна виставка для 7-11 кл. у шкільній бібліотеці «Спогади про Бабин Яр»;
  • урок в 11 кл. з історії «Україна в роки Другої світової війни. Трагедія Бабиного Яру»;
  • виховна година «Трагедія Бабиного Яру», на якій вихователі 1-11 кл., разом з учнями пригадали трагедію Бабиного Яру, та вшанували загиблих хвилиною мовчання.

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 492 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: