Головна » 2015 » Квітень » 24 » Чорнобильська катастрофа: 29 років по тому...
19:11
Чорнобильська катастрофа: 29 років по тому...

 

Чорнобиль лиш маленька віха

Загрозливої для людей біди

Він є відлунням ядерного віку

Й, можливо, є в нім і майбутнього сліди.

В історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогадів, які пронизують серце гострим болем. Одна з них – 26 квітня, коли в 1986 році над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо зловісний вогонь радіаційного вибуху. Чорною плямою стала на нашій блакитній планеті трагедія Чорнобиля. Ця біда назавжди залишиться у пам’яті людей, як застереження того, що науково-технічний прогрес може приносити і гіркі плоди. Людство ще не знало техногенно-екологічної катастрофи таких масштабів.

Багатьох очевидців даної катастрофи вже давно нема серед живих, тисячі загубили здоров’я, переживаючи страшні наслідки аварії. Вічна їм пам'ять...

Ось уже 29 років поспіль, ми вшановуємо пам'ять численних жертв тієї страшної катастрофи. І на нас покладена висока мета – дбати про те, щоб майбутні покоління не переживали подібних трагедій і мали змогу побачити світ прекрасним, повітря чистим, а не таким, що забирає життя.

Молоде покоління не має права забувати цю страшну трагедію. Ми повинні знову і знову усвідомлювати всю відповідальність за свої дії перед нащадками.

Саме тому в період з 22 по 23 квітня в нашій школі проведено низку заходів присвячених цій трагедії: по класах пройшли уроки мужності на тему «Тривожні дзвони Чорнобиля»; в шкільній бібліотеці була створена виставка художніх творів, фотографій та плакатів щодо висвітлення подвигу учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС; футбольна команда школи – інтернату №1 прийняла активну участь у XII кубку з футболу «Дзвони Чорнобиля».

фото см. в фотоальбоме  

Переглядів: 1707 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: