Головна » 2015 » Квітень » 21 » Сторінки шкільного життя. Цікаві уроки технічної праці.
21:34
Сторінки шкільного життя. Цікаві уроки технічної праці.

Урок - найважливіша організаціійна форма

процесу пізнання світу учнями.
            (В. Сухомлинський)

Змістовно та цікаво проходять уроки трудового навчання в нашій школі. Вчитель Теліус В.І. завжди дбає про те, щоб всі учні були залучені до навчальної діяльності, щоб на уроці технічної праці відбувався обмін знаннями, ідеями. Причому, все це проходить за умов взаємної підтримки й в атмосфері доброзичливості, що дає змогу учням не лише здобувати нові знання, а й розвивати пізнавальну діяльність.

Але з квітня 2015 року ці уроки стануть більш цікавими та продуктивними, бо збулася одна з мрій викладача та його учнів. Директор нашої школи Якименко Микола Іванович передав до шкільної майстерні найбажаніший дарунок-набори для випилювання лобзиком! Мрію дітей втілили співробітники «Ощадбанку» та волонтерська організація "Добра воля".

Адміністрація школи – інтернату №1, вчитель Теліус Володимир Іванович та його учні висловлюють велику подяку благодійникам за такий щедрий дарунок!

Учні 5-А та 5-Б класів з великим задоволенням першими відкрили дарунки та випробували лобзики на практиці. Після інструктажу з техніки безпеки учні приступили до технологічного етапу уроку. На цьому етапі здійснюється виготовлення виробу учнями. Вони виконали необхідні технологічні операції: підготовили поверхню фанери для нанесення контурів виробу, нанесли за допомогою шаблонів контури малюнка, випилювали деталі лобзиком, шліфували торці, складали виріб та оздоблювали його.

Володимир Іванович відмітив,що в кожного вчителя трудового навчання існує власна траєкторія професійного руху, пріоритетні техніки та технології обробки конструкційних матеріалів, своє бачення щодо організації навчально-виховного процесу з учнівською молоддю, але завжди мета вчителя трудового навчання, технологій полягає в тому, щоб через працю, навички, творчість, інтерес до народних традицій та ремесел виховати максимально конкурентно-спроможну особистість, адаптовану до сучасних умов життя, а з такими подарунками втілювати все це на практиці стало набагато легше та комфортніше. 

 

 

Переглядів: 464 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: