Головна » 2015 » Лютий » 7 » День безпечного Інтернету в школі- інтернаті №1
17:16
День безпечного Інтернету в школі- інтернаті №1

Міжнародний день безпечного Інтернету, заснований Єврокомісією у 2004 році, традиційно святкується у лютому. Цей захід має за мету розказати всім користувачам мережі Інтернет про ризики, на які вони можуть потрапити в он-лайні, бо Інтернет уже давно став невід’ємною частиною нашого життя. Тому 6 лютого 2015 року в нашій школі пройшов День безпечного Інтернету, мета якого – інформувати дітей, їх батьків та педагогів про масштаб проблеми і навчити їх правилам безпечної поведінки в Інтернеті.

Всі класи взяли участь у проведенні Міжнародного дня безпечного Інтернету: для молодших класів були проведені бесіди про причину та історію виникнення Дня безпечного Інтернету; для учнів 5-9 класів пройшов урок Інтернет – безпеки, під час якого вчитель інформатики Тубольцев Костянтин Олександрович ознайомив учнів з правилами поведінки в Інтернеті; звернув увагу на віртуальні загрози, які можуть завдати шкоди в реальному житті, визначив шляхи попередження негативного впливу Інтернету; для учнів 10-11 класів пройшов урок – тренінг «Безпека в Інтернеті». Під час тренінгу учні обговорили основні проблеми, що виникають при роботі з мережею та виробили основні правила поводження в Інтернеті.  
Ми просимо всіх дотримуватись правил поводження в Інтернеті.

 

10 золотих правил безпеки в Інтернеті для дітей.

1. Нікому без дозволу батьків не давати особисту інформацію: домашню адресу, номер домашнього телефону, робочу адресу батьків, їхній номер телефону, назву й адресу школи. 

2. Якщо знайдете якусь інформацію, що турбує вас, негайно сповістіть про це батьків. 

3. Ніколи не погоджуватися на зустріч з людиною, з якою ви познайомилися в Інтернеті. Якщо все ж таки це необхідно, то спочатку потрібно спитати дозволу батьків, а зустріч повинна відбутися в громадському місці й у присутності батьків. 

4. Не посилати свої фотографії чи іншу інформацію без дозволу батьків. 

5. Не відповідати на невиховані і грубі листи. Якщо одержите такі листи не з вашої вини, то сповістіть про це батьків, нехай вони зв'яжуться з компанією, що надає послуги Інтернет. 

6. Розробити з батьками правила користування Інтернетом. Особливо домовитися з ними про прийнятний час роботи в Інтернеті і сайти, до яких ви збираєтесь заходити. 

7. Не заходити на аморальні сайти і не порушувати без згоди батьків ці правила. 

8. Не давати нікому крім батьків свої паролі, навіть найближчим друзям. 

9. Не робити протизаконних вчинків і речей в Інтернеті. 

10. Не шкодити і не заважати іншим користувачам.

 

Переглядів: 903 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: