Головна » 2015 » Вересень » 27 » День партизанської слави 2015
09:35
День партизанської слави 2015

22 вересня 2015 року в День партизанської слави учні нашої школи  вшанували подвиг партизанів та підпільників у період Великої Вітчизняної війни:  під час проведення уроків історії України та на класних виховних годинах педагоги школи розповіли учням про перші загони партизанів, переглянули відеорозповіді учасників та очевидців тих подій про подвиги наших героїв, хвилиною мовчання вшанували тих, хто поліг, зупиняючи нацистську навалу, а учні 4 класу в цей день разом з вчителем початкових класів Кравченко Т.В. та вихователями Калігаєвою О.П. та Овчаренко Т.О. відвідали Слов’янський краєзнавчий музей де дізналися про партизанський рух в Слов’янську під час війни, про партизанський загін Михайла Карнаухова, що успішно діяв на території Слов’янська в роки ВВв на тимчасово окупованій території України в тилу фашистських військ.

За даними архівів, за час існування партизанського загону під керівництвом М. Карнаухова йому вдалося знищити: німецьких солдат — 1240, німецьких офіцерів — 12, поліцаїв та інших колабораціоністів — 62; підірвати : мостів — 1, складів з боєприпасами — 3, бліндажів — 35.

Нажаль у грудні 1943 року невелика група партизан на чолі з М. Карнауховим була захоплена німцями в полон.

У січні 1943 року німці розстріляли Михайла Карнаухова і його бойових товаришів в селі Новоселівка Краснолиманського району. Вночі місцеві жителі таємно поховали командира партизанського загону на узліссі. Через рік партизани з «Загону «К» знайшли тіло свого командира і з почестями перепоховали у Слов'янську.

Педагоги школи та учні наголосили, що ми не повинні забувати тих, хто відстояв право людей на свободу.

Переглядів: 514 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: