Головна » 2017 » Лютий » 24 » День рідної мови
11:03
День рідної мови

 

Бринить, співає наша мова,

Чарує, тішить і п’янить.

О. Олесь

Міжнародний день рідної мови – день, який відзначають щороку 21 лютого, починаючи з 2000 року. Про «підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності» було проголошено на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, що проходила 26 жовтня – 17 листопада 1999 року в Парижі.

Любов до рідної мови та Батьківщини – невіддільні поняття. Вони споконвіку живуть у людських серцях і притаманні тим, хто шанує історію й культуру власного народу.

Мова-це душа народу. Мелодійна та неповторна українська мова ввібрала в себе гомін лісів, полів, рік і морів землі нашої. Слова української мови переткані вишневим цвітом, барвінком, калиною.

Традиційно 21 лютого в нашій школі пройшло свято Дня рідної мови: літературно-музична композиція «Мова наша солов’їна». Упродовж усього заходу лунали вірші про мову, діти інсценували «Казку про всемогутню кому», читали гуморески С. Олійника, П. Глазового, співали пісні та танцювали.

У заключному слові заступник директора з НВР Борисенко О.В. ще раз привітала присутніх з Днем рідної мови, подякувала організаторам заходу-учителям української мови та літератури Титаренко О.А., Коструб Х.В., Лисенко С.В., учителю музичного мистецтва Ткачовій Є.В., педагогу-організатору Ткачовій О.В., заступнику директора з виховної роботи Українець О.Г. та учасникам літературно-музичної композиції й побажала творчої наснаги.

Українська мова-це золота скарбниця душі народної, з якої ми виростаємо, якою живемо й завдяки якій маємо величне право й високу гордість іменуватися народом України.

Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 510 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: