Головна » 2015 » Січень » 22 » День Соборності та Свободи України.
15:12
День Соборності та Свободи України.

"Митцю не треба нагород, 
Його судьба нагородила,
Коли в людини є народ, 
Тоді вона уже людина"
Ліна Костенко

22 січня 2015 року вся Україна святкує 96 річницю Дня Соборності та Свободи України. Це свято відзначається щороку на честь проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки, що відбулося у 1919 році.

Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року. 
В нашій школі це свято проходить щорічно, але особливо урочисто воно пройшло сьогодні, бо саме в такі непрості часи єднання і любов до неньки - України особливо потрібні. На великій перерві пройшла загальношкільна лінійка «Ми віримо в майбутнє твоє, Україно», під час якої учні почули історію свята та разом заспівали Гімн України. Свято в школі - інтернаті тривало цілий день. Вихователі провели тематичні виховні години: «Соборна Україна».

Бібліотекар Грюкова А.О. оформила книжкову ілюстровану виставку, провела огляд літератури до Дня Соборності України та бесіду «Україна – соборна держава» для учнів 10-11 класів.

Як символ єднання всієї України, учні і працівники школи - інтернату вишикувались разом і взялися за руки, утворивши «живий ланцюг». 
У цей день, молодь, яка утворює «живі ланцюги» по всій країні, доводить, що ми – єдиний народ та справді соборна держава. Це єдність, про яку споконвічно мріяли наші пращури, Шевченком омріяна єдність, що має стати запорукою існування єдиної, соборної демократичної України. Бо тільки єдність людей і спільність їхньої мети відкриває шляхи до перемоги, до світлого майбутнього нашої держави.

Урочисті заходи, які проводились до Дня Соборності у стінах нашої школи спрямовані на виховання у молоді патріотизму, поваги до минулого українського народу, демократичних цінностей.

 

Переглядів: 598 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: