Головна » 2016 » Січень » 22 » День Соборності та Свободи України. Виховний захід "Природні символи України"
04:42
День Соборності та Свободи України. Виховний захід "Природні символи України"

Той дивний край, що зветься Батьківщина 

То найдорожча серденьку земля!

Бо народився ти у незалежній Україні,

Ти чув солодку пісню солов’я

             А. Ткаченко

День Соборності  та Свободи України – свято, що відзначається щороку в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно - Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
Йому передувало підписання (22 січня 1918 р.) Четвертого універсалу Центральної Ради, яким Українську Народну Республіку проголошено суверенною і незалежною державою. Західно-Українську Народну Республіку було проголошено в листопаді 1918 року. Процес об’єднання України завершився 22 січня 1919 року. 
Акт возз’єднання УНР та ЗУНР – історичний факт, який показав безсилля будь-яких спроб роз’єднати український народ, протиставити українців один одному. 
На полях Першої світової війни відбувалося братання Українських січових стрільців, що воювали у складі війська Австро-Угорщини, та українців-вояків армії Російської імперії. Згодом усвідомлена необхідність єдності змусила українські західні регіони до проголошення самостійності з метою возз’єднання з Українською Народною Республікою. 
21 січня 1990 року жителі багатьох населених пунктів по дорозі між Києвом і Львовом утворили живий ланцюг, відзначивши цю історичну дату. Офіційно в Україні День Соборності відзначається з 1999 року.

Педагогічний колектив Слов’янської загальноосвітньої школи-інтернату І–ІІІ ступенів № 1 постійно працює над створенням школи, яка б виховувала учнівську молодь, здатну успішно жити в оновленому суспільстві, забезпечила б виховання національної свідомості учнів різних вікових груп.

Так 16.12.2015р. у ЗОШ-інтернаті №1 вчителем біології Біличенко О.В. та вчителем географії Боженко Л.Ю. був проведений у 5-11 класах виховний захід за темою: «Природні символи України».   


Мета цього заходу – патріотичне виховання учнів, прищеплення їм любові до рідного краю, розширення знань учнів про символи України, ознайомлення школярів з дивними містами нашої Батьківщини, навчити цінувати те, що в нас уже є.

 Спочатку учні представили природні символи України за допомогою віршів та загадок, розповіли про них яскраві та красиві легенди.

Потім усі глядачі перенеслись у віртуальну подорож по самим найцікавішим містам України. Все це супроводжувалось презентацією.

Впродовж заходу діти показали український танець та заспівали пісню «Україна – це ми», яка викликала глибокі емоції у глядачів, почуття гордості за те, що нам українцям доля подарувала це диво – чарівну й неповторну красу природи – Україну, яку потрібно берегти та цінувати. 

 Тож плекаймо все, що працює на ідею загальнонаціональної єдності, повсякчас пам’ятаючи про незліченні жертви, принесені на вівтар незалежності, соборності, державності.
Сердечно бажаємо всім міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє рідного краю та України!

 

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 663 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: