Головна » 2017 » Січень » 21 » День Соборності України.
19:37
День Соборності України.

22 січня 1919 року був проголошений акт возз'єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. Офіційно День Соборності в Україні відзначається з 1999 року.

В рамках декади національного виховання в школі-інтернаті №1 відзначили День Соборності України під знаком єднання українського народу. В школі організовано та проведено тематичні заходи під єдиним гаслом «Єдина і неподільна Україна»: урочиста загальношкільна лінійка «Соборна Україна», тематичний урок «Наш спільний дім – Україна», виховні години «Ми – єдині», конкурс малюнків «Моя Україна».

«Соборність України: від ідеї до сьогодення» - саме під такою назвою в читальному залі шкільної бібліотеки працює книжкова виставка-роздум. Виставка присвячена Дню Соборності України, саме з цієї нагоди для широкого кола читачів, яким не байдужа історія рідної держави, завідуюча бібліотеки Чередник Н.О. підготувала цікаву добірку історичної літератури.

Перед будівлею школи вихователі та учні 1-11 кл.  організували живий ланцюг єднання.

Сьогодні ідея соборності та свободи постає з новою нагальністю і є надзвичайно актуальною. Цей день не тільки нагадує нам про об’єднання східних і західних українських земель, а й наказує бути разом у діях, думках, переконаннях, щоб не втратити рідну Вкраїну. Лише згуртованість дає силу єдиній нації. Ми говоримо різними мовами. У кожного є свої традиції й духовні цінності, своя історія і свої герої. Ми – різні, але всі ми – українці!

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 451 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: