Головна » 2020 » Листопад » 9 » День української писемності і мови
16:01
День української писемності і мови

XX Всеукраїнський радіодиктант національної єдності – 2020

Сьогодні, 9 листопада, у День української писемності та мови педагоги та учні нашого закладу долучилися до написання ювілейного XX Всеукраїнського радіодиктанту національної єдності.

Цьогоріч підготовку диктанту доручили трьом фахівцям. Текст для диктанту написав лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, відомий письменник і видавець Іван Малкович. Науковою консультанткою проєкту стала докторка філологічних наук, професорка Лариса Масенко. Читала диктант знаменита акторка Римма Зюбіна. Цього року диктант мав назву «Виклики книжкової ери». Спецпроєкт, організований Суспільним спеціально до події, стартував в ефірі Українського радіо та Радіо Культура о 9:00, ведучі в студії розказали історію диктанту й дали змогу всім охочим підготуватися до написання. Сам же радіодиктант почався о 9:30.

Радіодиктант не має на меті перевірки грамотності конкретної особи, а задуманий як своєрідний флешмоб — акція єднання навколо рідної мови, участь у якій може взяти кожен охочий. Головна мета – не виставити якісь оцінки, а спонукати до вивчення української мови, до вдосконалення, підвищення культури української мови.

Правильний текст диктанту оприлюднять на сайті Українського радіо 11 листопада об 11.00.

!

Переглядів: 138 | Додав: dance_ks | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: