Головна » 2015 » Травень » 21 » "День української вишиванки 2015"
22:03
"День української вишиванки 2015"

21 травня 2015 р. в Україні проводиться День Вишиванки.

День вишиванки — всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Свято є самобутнім і самодостатнім, не прив'язане до жодного державного чи релігійного. У цей день кожен українець одягає вишиванку і виходить у ній на роботу, в університет, школу, чи садочок.

Всеукраїнська акція «День української вишиванки» була започаткована студенткою факультету історії, політології та міжнародних відносин Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Лесею Воронюк у 2007 році. Протягом наступних років свято розрослося до всеукраїнського рівня, до нього почала долучатися українська діаспора по всьому світу, а також прихильники України.

Сьогодні учні та педагогічний колектив школи – інтернату активно долучитись до цієї акції. Одягнувши вишиванку,  учні та педагоги з гордістю переступали поріг школи.

Директор школи – Якименко Микола Іванович привітав  учнів та колектив школи зі святом й наголосив, що вишиванка – символ нашого українського народу, генетичний код кожного українця, а елементи української вишивки нині присутні у відомому брендовому одязі сучасності. В шкільній "Світлиці" пройшли виховні бесіди з учнями та демонстрація української  вишиванки.

 

 

 

 

Переглядів: 1437 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: