Головна » 2019 » Квітень » 29 » День в історії – Чорнобильська трагедія.
14:19
День в історії – Чорнобильська трагедія.

  26 квітня 1986 року о 1-23-44 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства – з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС. Масштаб Чорнобильської катастрофи, найтяжчої за всю історію людства техногенної катастрофи, добре відомий як вченим, так і політикам всього світу. Внаслідок Чорнобильської катастрофи постраждало біля 5 млн. людей, забруднено радіоактивними нуклідами близько 5 тис. населених пунктів України, Білорусіта Росії. Чорнобильська аварія призвела до безпрецедентного опромінення населення зазначених держав. Крім України, Республіки Білорусь та Російської Федерації вплив Чорнобильської катастрофи відчули на собі Швеція, Норвегія, Польща, Великобританія та інші країни. 

На минулому тижні в усіх куточках України та світу проходили заходи, присвячені пошані та пам`яті Чорнобильської катастрофи. В нашій школі на виховних годинах учні мали змогу більш детальніше дізнатися про велику трагедію свту, героїв леквідації аварії, дії щодо запобігання екологічних катастроф. 

У холі школи діє інформаційна виставка плакатів, фотографій, яку створив та організував для дітей відомий нашому місту художник Бомбіза Василь Григорович. Багато нового та пізнавального почули учні від Василя Григоровича про цю катастрофу, тому що сам він з Прип`яті, і, як і інші мешканці,  його родину терміново було вивезено у наш край після аварії на ЧАЕС.

Чорнобиль… урок, який ми не повинні забувати ніколи, тому що це надто гіркий урок втрат, урок мужності і стійкості водночас.

         


 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 319 | Додав: dance_ks | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: