Головна » 2018 » Жовтень » 11 » День захисника України
13:27
День захисника України

14 жовтня в день святої Покрови Пречистої Богородиці одночасно з Днем українського козацтва наша держава святкує День захисника України.

Це прекрасна нагода зазирнути до сторінок історії та згадати про звитягу предків, які ратними звершеннями здобували й відстоювали українську свободу та незалежність, висловити вдячність ветеранам Другої світової, які також воювали за свою землю, та героям сьогодення – українським солдатам, які боронять державу від зазіхань північного сусіда-агресора, вшанувати тих, хто поклав на Сході своє життя.

До цих свят у нашій школі проходить цикл заходів «Рідна земле моя, ти козацькою славою щедра…».

Так 11 жовтня учні 2 класу відвідали тематичну виставку в шкільній бібліотеці «За славу рідної землі»… Під час заходу учитель початкових класів Мариноха С.В. та завідуюча шкільної бібліотеки Чередник Н.О. зазначили, що історія кожного народу має свій національний символ. Скажімо, для Японії – це самураї, для Польщі – шляхтичі. Для України таким символом є козаки. Без них немає національної історії. Педагоги також розповіли про те, що свята -  День захисника України та День українського козацтва є дуже важливими для нашого народу, адже козацтво відіграло надзвичайну роль у становленні нашої держави. Народ ставився до козаків з повагою і любов'ю, сприймав їх як символ мужності, честі, людської гідності.

Для учнів на виставці була представлена література присвячена історії козацтва та сучасним захисникам Вітчизни.

Учні на уроках праці виготовили подарунки сучасним захисникам України- воїнам АТО чудові тризуби та хвилиною мовчання віддали шану загиблим за Україну, її волю та свободу!

Учні 6,7 класів змагались у спритності, силі, кмітливості в "Козацьких розвагах", які проводили педагог-організатор Ткачова О.В. та вчитель фізичної культури Демидович А.І.

"Наша пам’ять про славне минуле українського війська повинна завжди підкріплюватися добрими та корисними справами. Ми, як і козаки, маємо залишити в житті по собі добрий слід" - під таким гаслом відбувся козацький квест «Ми веселі козачата » з вихованцями гуртка "Юні скаути" (керівник Ганна Салькова, 5 кл ), присвячений Дню українського козацтва та Дню захисника України.

Вихованці за допомогою карти місцевості мандрували станціями та виконували цікаві завдання, такі як: намалюй справжнього козака, "Кмітливий козаче" - відгадай ребус (відоме укр.прислів'я), «Козацька історія» – де відповідали на запитання про запорожців, " Козак вдома"-відгадай улюблену страву козаків та "весела переправа".

 

 

 

 

 

   всі фото 

Переглядів: 468 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: