Головна » 2020 » Жовтень » 13 » День захисника України
13:32
День захисника України

Споконвіку 14 жовтня люди відзначали християнське і народне свято – Покрову Пресвятої Богородиці.

З 1999 року свято Покрови в Україні відзначається як День українського козацтва. Божа Матір Покрова вважалася покровителькою запорозьких козаків. Головним храмом на Січі був Покровський. Козаки, ідучи у похід, брали з собою образок Покрови як священний оберіг.

З 2014 року згідно з указом Президента України цей день визнано як День захисника України.

Вшановуючи традиції, 13 жовтня 2020 року в нашому закладі відбулися заходи до Дня захисника України. Протягом дня лунали вітання та щирі побажання нашим хлопчакам, майбутнім захисникам.

У шкільній бібліотеці працює виставка «Сила нескорених». Учні 4 класу (кл. керівник Мариноха С.В., асистент вчителя Дем’яненко О.С.) намалювали прекрасні малюнки до цього свята й представили їх на виставці! Кожен клас долучився до акції "Тобі захисник!". Вироблені вітальні листівки були передані у Центр дитячої творчості для вітання військових. Класні керівники Коструб Х.В., Боженко Л.Ю., асистент вчителя Терехова Г.О. провели виховні години "Захисники України"  з вікторинами, іграми на подвір'ї закладу. Класний керівник Ткачова О.В., асистент вчителя Горгула Л.О. в читальній залі поглибили знання з історії козацтва з учнями 5 класу .

Ми дуже вдячні тим, хто, ризикуючи власним життям, захищає нашу Україну, береже добробут в українських оселях та бореться за мир на рідній землі. Ми дякуємо солдатам України, які зараз перебувають у зоні АТО. Нехай ваші сила і мужність завжди опираються на любов та підтримку рідних і близьких людей. Міцного здоров’я, успіхів і надійного тилу! Нехай вам завжди буде кого захищати, але не буде від кого! А найголовніше – швидше повертайтеся живими і здоровими, бо вдома вас люблять і чекають! З Днем захисника України!!!

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 128 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: