Головна » 2014 » Грудень » 1 » Для учнів із зони АТО. Екстернат.
14:27
Для учнів із зони АТО. Екстернат.

    Згідно з наказом Відділу освіти Слов'янської міської ради № 432 від 17.11.2014  "Щодо організації навчання у загальноосвітніх навчальних закладах осіб, які проживають в місцях проведення АТО в Донецькій області" Слов'янська  ЗОШ - інтернат №1 повідомляє, що до 01.09.2015 року школа на екстернатній основі приймає учнів, які бажають пройти державну підсумкову атестацію випускників у 2015 році та отримати документи державного зразка про певний освітній рівень за всіма формами навчання. Всі учні з зони АТО мають можливість пройти річне оцінювання за відповідний клас та атестацію за освітній рівень відповідно початкової, базової і повної загальної середньої освіти в Слов’янській загальноосвітній школі - інтернаті І-ІІІ ступенів № 1 Слов’янської міської ради Донецької області.
Відповідно до Положення про екстернат у загальноосвітніх навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 19.05.2008 № 431, екстернат – одна з форм здобуття повної загальної середньої освіти, що передбачає самостійне опанування екстерном програмового матеріалу в обсязі, визначеному Державним стандартом початкової загальної освіти, Державним стандартом базової та повної загальної середньої освіти, або знань згідно з вимогами програмового матеріалу за певний клас чи з окремих навчальних предметів для отримання документа про відповідний рівень освіти (табель, свідоцтво, атестат).
Екстерн має право:
- отримувати необхідні консультації педагогічних працівників навчального закладу в межах навчального часу, установленого пунктом 5.1 цього Положення;
- безкоштовно користуватися навчальними посібниками, підручниками та іншою літературою бібліотечного фонду;
- брати участь у зовнішньому незалежному оцінюванні на загальних підставах.
Зарахування осіб на екстернат здійснюється для:
- повнолітніх - за їх особистою заявою;
- неповнолітніх - за заявою батьків або осіб, які їх замінюють.
Для проходження річного оцінювання та атестації, окрім заяви на ім’я керівника навчального закладу, екстерни подають документ про наявний рівень освіти.
У разі проходження екстерном річного оцінювання за предмет, курс навчання в іншому навчальному закладі - довідку, завірену підписом керівника та печаткою відповідного навчального закладу, у якому навчається або навчався екстерн.
У разі відсутності документа про наявний рівень освіти навчальний заклад, де організовано екстернат, самостійно визначає освітній рівень екстерна. 
Приймання заяв від екстернів починається з жовтня і закінчується, як правило, не пізніше 1 березня поточного навчального року. 
Оцінювання екстернів за відповідний клас або рівень (початкової, базової або повної) загальної середньої освіти проводиться з усіх предметів інваріантної складової робочого навчального плану. Наслідком цього оцінювання є виставлення річної оцінки з кожного предмета. Оцінювання з предметів проводиться, як правило, до 30 травня поточного року. 
Наявність річного оцінювання з предметів є передумовою для проходження екстерном  атестації.
Атестація екстернів здійснюється один раз на рік у терміни, визначені Міністерством освіти і науки України.

 

Переглядів: 836 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: