Головна » 2020 » Травень » 8 » ДНІ СКОРБОТИ, ПАМ'ЯТІ ТА ВДЯЧНОСТІ..
11:50
ДНІ СКОРБОТИ, ПАМ'ЯТІ ТА ВДЯЧНОСТІ..

День пам'яті та примирення присвячений пам'яті жертв Другої світової війни та примиренню між країнами-учасниками. Дні пам'яті відзначаються щорічно 8 і 9 травня починаючи з 2005 року.

День пам'яті був проголошений резолюцією Генеральною Асамблеєю ООН 22 листопада 2004 року, приуроченою до 60-ї річниці закінчення Другої світової війни.

В Україні символом Дня пам'яті з 2014 року вважається червоний мак і гасло "1939-1945. Ніколи знову". Червоний мак, який символізує кривавий слід від кулі, вважається міжнародним символом пам'яті жертв усіх військових і цивільних збройних конфліктів.

8-9 травня ЦЕ ДНІ СКОРБОТИ, ПАМ'ЯТІ ТА ВДЯЧНОСТІ..
За майже двадцять дев'ять років незалежності Україна нічого не забула і нічого не зреклася з того, що було правдою. Натомість українці відкрили для себе багато нових сторінок трагічної історії Другої світової, які дуже ретельно і старанно приховувались.
Наші жертви, наші втрати, наші збитки виявилися колосальними, і ми не маємо права про них забути. Внеском у спільну перемогу над фашизмом наша українська нація має пишатися. А сучасні захисники мають бути такими ж відданими своїй країні та народу, щоб так само вибороти перемогу у сучасного ворога, зберегти Україну та повернути мир.
Схиляємо голови перед пам’яттю мільйонів українців, які загинули у Другій світовій війні: на її фронтах, в рядах УПА, в національно-визвольному русі, рухах опору, концентраційних таборах та на примусових роботах.
Щиро дякуємо ще живим ветеранам!
ПАМ'ЯТАЙМО ТИХ,
ХТО БОРОВСЯ ЗА УКРАЇНУ ТОДІ...
ШАНУЙМО ТИХ,
ХТО ЗАХИЩАЄ УКРАЇНУ СЬОГОДНІ!

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 189 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0