Головна » 2020 » Квітень » 26 » Дзвони Чорнобиля
13:24
Дзвони Чорнобиля

Чорнобильська катастрофа: коротка історія про трагедію, яка назавжди закарбувалася в пам’яті.

26 квітня 1986 року о 1-23-47 за київським часом сталася найбільша техногенна аварія в історії людства — з різницею у дві секунди відбулись два вибухи на четвертому реакторі Чорнобильської АЕС, в результаті яких сумарна радіація ізотопів, викинутих в повітря, склала 50 мільйонів кюрі, що в 30-40 разів більше, ніж при вибуху бомби в Хіросімі в 1945 році. Основні наслідки аварії були подолані за 7 місяців і вже у листопаді два з трьох вцілілих енергоблоків були знову введені в експлуатацію.
Одразу після аварії було опромінено понад 8,5 мільйонів людей і забруднено 155 тисяч квадратних метрів територій. Навіть після того, як пожежу погасили, реактор ще кілька тижнів продовжував викидати неймовірну кількість радіації, доки його не засипали сумішшю піску, свинцю та бору.

Чорнобиль нагадує про себе й сьогодні. Особливу тривогу викликають стан здоров’я учасників ліквідації наслідків аварії, розвиток онкологічних захворювань у дітей і дорослих та пожежі у цій зоні.
Багатьох очевидців даної катастрофи вже давно нема серед живих, тисячі загубили здоров’я, переживаючи страшні наслідки аварії. Вічна їм пам'ять...
От і сьогодні, уже 34 роки поспіль, ми вшановуємо пам'ять численних жертв тієї страшної катастрофи. І на нас покладена висока мета – дбати про те, щоб майбутні покоління не переживали подібних трагедій і мали змогу побачити світ прекрасним, повітря чистим, а не таким, що забирає життя.

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 202 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: