Головна » 2019 » Лютий » 18 » Екскурсія до Слов'янського краєзнавчого музею
15:26
Екскурсія до Слов'янського краєзнавчого музею

15 лютого учні 5 та 7 класів разом із педагогами Коструб Х.В., Кравцовою Н.В., Горгулою Л.О. з метою розширення уявлень про різноманітність розвитку краю, поглиблення знань учнів про історичні події на Донеччині у давні часи, формування національної свідомості, любові до рідного краю, свого народу, прищеплення шанобливого ставлення до культури, забезпечення духовної єдності поколінь відвідали міський краєзнавчий музей.

Краєзнавчий музей — місце, де зустрічаються сьогодення і минуле. Коли проходиш по його залах, то відчуваєш, як дух часів, що пішли, наповнює тебе.

Загальна кількість пам'яток музейного фонду становить близько 33000 одиниць, з них більше 23000 складає основний фонд.

Склад зібрання — це пам'ятки історії, культури та природи Слов'янщини. До найкращих колекцій музею відносяться: археологічна, нумізматична, кераміки, побуту та етнографії.

Розділ природи має одну з найкращих природничо-наукових колекцій серед музеїв північної частини Донецької області. Велику цікавість  викликала колекція тварин і птахів (опудала), гербарії унікальних видів рослин.

Особливо вразила учнів археологічна експозиція, яка містить унікальні предмети епохи міді-бронзи, унікальні предмети салтово-маяцької культури, колекцію мідних та срібних монет  Золотої Орди. Гордість музею — бронзовий водолій (акваманіл) XIII ст.

Сучасні експозиції радують око. У всьому своєму різноманітті представлені шедеври народних ремесел, роботи фотохудожників, скульпторів, живописців — всіх тих, кого повною мірою можна назвати творцями історії.

Учні були дуже задоволені екскурсією і відчули свій зв’язок з багатьма поколіннями людей, що жили упродовж століть на нашій землі і створювали її красу.

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 292 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: