Головна » 2016 » Листопад » 24 » Голодомор. Акція "Запали свічку пам'яті"
17:08
Голодомор. Акція "Запали свічку пам'яті"
У суботу, 26 листопада 2016 року, вся Україна й увесь світ вшановуватимуть пам'ять мільйонів жертв Голодомору 1932-1933 років. У книзі Пам'яті закарбовано все: і життя людини, і життя країни. На жаль, багато сторінок списано криваво-чорним кольором. Болючий слід в історії людства залишив Голодомор 1932-1933 років, який забрав із життя мільйони українців.
Голод - не тільки смерть, це суцільна духовна руїна, загибель здорової народної моралі, втрата ідеалів, занепад культури, рідної мови, традицій. Тяжкі наслідки цього глибокого потрясіння ми відчуваємо по сьогодні. Крізь муки і болі торує свій шлях Україна...

О 16:00 відбудеться загальнонаціональна хвилина мовчання і запалення свічок пам'яті.

Приєднуйся до акції "ЗАПАЛИ СВІЧКУ"!

Присвячена вона одній із найтрагічніших сторінок в історії України – штучно спровокованому голодомору 1932-33 років, під час якого, за різними підрахунками, загинуло від 7 до 10 мільйонів українців.

Запали свічку на своєму підвіконні!

Протягом тижня  дітлахам молодших класів  вихователі розповідали про ті страшні роки Голодомору, а середня та старша ланки учнів спілкувались за темою «Голодомор 1932-1933 рр. – геноцид українського народу».

23 листопада 2016 р. учні 8 класу разом з вихователем Соломко Г.В. відвідали центральну міську бібліотеку, де громадська організація "Просвіта" підготувала захід "Голодомору 1932-1933 рр." 

Також до цієї скорботної дати завідуюча бібліотеки Чередник Н.А. 23.11.2016 презентувала книжкову виставку-пам’ять: «Свічка пам’яті. Голодомор мовою фактів».

Виставка розповідає про причини та наслідки жахливої трагедії українського народу й пробуджує пам’ять, яка не повинна згаснути, аби свідчити про ті жахливі події  і бути пересторогою їх повторення та знайомить присутніх з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні…

Смуток огортає душу, коли вчитуєшся й осмислюєш рядки архівних документів, вислуховуєш сповнені печалі розповіді очевидців Голодомору, штучно створеного в Україні. Але правду про це повинні знати всі, якою б гіркою вона не була.

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 474 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: