Головна » 2014 » Грудень » 4 » Головні інновації ЗНО 2015 та кроки щодо підготовки
16:08
Головні інновації ЗНО 2015 та кроки щодо підготовки

З 1 грудня 2014 року Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти поновлює свою роботу за адресою м. Слов’янськ,  вул. Добровольського, 1 (3 корпус Донбаського національного педагогічного університету).

Контактні телефони регіонального центру: 095 523 30 67, 095 523 29 95. Електронна адреса не змінилася.

Також повідомляємо, що реєстрація на пробне тестування проходить на нашому сайті http://test.dn.ua  та триватиме до 15 грудня. Сплатити кошти за пробне ЗНО потрібно до 20 грудня включно.

Обробка коштів, що надійшли, та активація статусу зареєстрованих учасників розпочнуться  з 2 грудня.

Просимо вибачення за тимчасові незручності.

 

Головні інновації ЗНО 2015 та кроки щодо підготовки

 

Донецький регіональний центр оцінювання якості освіти інформує, що випускники загальноосвітніх навчальних закладів та випускники минулих років, які планують у 2015 році вступати до вищих навчальних закладів України, повинні в обов’язковому порядку пройти зовнішнє незалежне оцінювання.

Серед інновацій ЗНО:

  1. Термін дії Сертифіката буде становити 1 рік. Вступники 2015 року подають сертифікати зовнішнього незалежного оцінювання, видані у 2015 році.
  2. Два предмети - українська мова і література та математика будуть мати два рівні складності – базовий та поглиблений. Який саме рівень складності потрібен на ту чи іншу спеціальність (напрям підготовки) кожен ВНЗ буде вирішувати самостійно. З метою ознайомлення із структурою сертифікаційних робіт базового та поглибленого рівнів з української мови і літератури та математики оприлюднено їх демонстраційні варіанти на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.
  3. Зовнішнє незалежне оцінювання з української мови та літератури поєднується з ДПА (державною підсумковою атестацією) та проводитиметься у квітні
  4. Замість відносного критерію встановлення порогового бала (124) буде застосовано абсолютний критерій, коли його значення визначатиметься експертним шляхом «пороговий бал» («склав»/«не склав»). Абітурієнти, які складуть ЗНО, отримають від 100 до 200 балів та будуть приймати участь у конкурсі до ВНЗ.
  5. Абітурієнти, що не склали тест з української мови та літератури, до складання тестів із інших предметів не допускаються.

 

 Звертаємо увагу на важливі моменти, які допоможуть абітурієнтам зорієнтуватися у новаціях ЗНО:

  1. Після 1 грудня радимо звернутися до приймальних комісій ВНЗ, до яких ви плануєте поступати, дізнатися про необхідний перелік предметів та вимоги до рівня складності тестів з української мови і літератури та математики. Ця інформація буде потрібна вам при реєстрації на ЗНО та підготовці до тестування.
  2. За бажанням до 15 грудня можна зареєструватися на сайті Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти http://test.dn.ua  на пробне ЗНО з метою ознайомлення з процедурою проведення ЗНО та форматом тестових завдань. Вартість пробного ЗНО складає 89 грн. Проходитиме пробне ЗНО 21 та 28 березня 2015 року.
  3. З 5 січня до 20 лютого 2015 року буде проходити реєстрація для проходження ЗНО.. Ви маєте право зареєструватися  на 4 предмети.
  4.  Для того, щоб 24 квітня пройти ДПА у формі ЗНО з української мови та літератури, кожен 11-класник повинен заздалегідь зареєструватися на порталі Українського центру оцінювання якості освіти. Аби гарантовано забезпечити реєстрацію всіх випускників на ДПА, керівники шкіл паралельно надсилатимуть списки своїх випускників та комплект реєстраційних документів для кожного випускника до регіональних центрів оцінювання.
  5. Тестування проходитиме не в кожній школі, а в збірних пунктах.
  6. Всі зареєстровані випускники проходитимуть ДПА і ЗНО за єдиним тестом. За виконання тесту з української мови та літератури випускникові виставлятимуть 2 оцінки: першу – за ДПА у шкалі від 1 до 12 балів (на основі цієї оцінки випускнику видаватимуть атестат); другу – за ЗНО у шкалі від 100 до 200. На основі цього результату буде визначено – «склав» чи «не склав» ЗНО абітурієнт. Якою має бути мінімальна кількість балів для отримання результату «склав», визначатимуть експерти.
  7. До 12 травня результати будуть повідомлені всім випускникам. Варто зауважити, що ті випускники, які 24 квітня не складуть тест з української мови і літератури, не стануть студентами університетів у 2015 році. Адже обов’язковою вимогою всіх університетів до абітурієнта є складання ЗНО з української мови та літератури. Відповідно, у разі не складання тесту з цього предмету випускник не буде проходити й інші тести ЗНО. Утім, щоб ці учні могли отримати атестати про завершення школи, навчальний заклад проведе для них ДПА вже окремо від ЗНО.
  8. У випадку, якщо учень зареєструвався на ДПА 24 квітня, але через стан здоров’я чи форсмажорні причини не приїхав до пункту тестування – школа повинна провести ДПА для такого учня окремо за самостійно розробленими завданнями. А ЗНО з української мови та літератури для вступу у ВНЗ випускник складатиме під час додаткової сесії. Щодо випускників шкіл, які не планують вступати до університетів, але хочуть отримати атестат про закінчення повної загальної середньої освіти – для них школи окремо проведуть ДПА у письмовій формі за самостійно розробленими завданнями.
  9. Випускники, які проживають в тимчасово окупованому Криму та місцях проведення АТО на Донбасі, також зможуть отримати атестат державного зразка, скласти ЗНО і вступити до університетів України. Міністерство освіти працює над механізмом, який дозволяє таким учням цих тимчасово окупованих регіонів стати студентами українських ВНЗ. Перш за все, їм потрібно отримати український атестат державного зразка. Для цього випускнику Криму чи Донбасу потрібно в будь-якій іншій школі України пройти екстернатом річне оцінювання та атестацію (Лист МОН №1/9-535 від 14.10.2014 http://www.mon.gov.ua/ua/about-ministry/normative/2957-). Якщо випускник хоче стати у 2015 році студентом українського університету, то він також складатиме 24 квітня ДПА з української мови у поєднанні зі ЗНО. Детальніший порядок проведення ДПА у формі ЗНО для випускників Криму, Донеччини та Луганщини буде визначений у найближчий час.
  10. Відповіді на питання та інформацію щодо підготовки до ЗНО 2015 можна отримати:
  • за телефонами 095 523 30 67, 095 523 29 95
  •  на сайті  http://test.dn.ua
  •  у спільноті Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти в мережі "В контакте» за посиланням https://vk.com/drcoko

 

 

 

 

Переглядів: 612 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: