Головна » 2018 » Травень » 9 » ІІ Світова війна
07:32
ІІ Світова війна

         Друга світова війна, яка тривала з 1 вересня 1939 р. до 2 вересня 1945 р., стала найжорстокішим і найкривавішим воєнним конфліктом в історії людства. У неї була втягнута 61 держава, на території яких проживало 80% населення Землі. Воєнні дії велися на території 40 країн. Війна коштувала людству 65-67 млн. життів.

        Україна опинилася в епіцентрі війни вже у вересні 1939 р. Щонайменше 5,3 млн. чоловік, або один із шести мешканців України загинув у цій бійні. 2,4 млн. українців було вивезено для примусової праці до Німеччини. Ущент чи частково було зруйновано понад 700 великих і малих міст та 28 тис. сіл, унаслідок чого безпритульними залишилося близько 10 млн. чоловік. Загальні втрати економіки України сягнули 40%. Удруге за трохи більше як 10 років Україна тяжко постраждала від жорстоких ексцесів тоталітарних режимів.

        Щодо вшанування подвигу звитяжців старшого покоління, увічнення пам’яті жертв війни, а також консолідації суспільства та утвердження ідеалів миру, в нашій школі були проведені заходи з відзначення Дня пам’яті та примирення і 73-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. На уроках історії з учнями 8-10 класів проведені обговорення з теми. На загальношкільній лінійці згадали трагічні часи ІІ Світової війни.

За традицією, діти відвідали та привітали з Перемогою ветеранів, які пам`ятають ті страшні дні і роки.

Учні 7 класу під час відвідування краєзнавчого музею детальніше дізналися про окупацію Слов`янська у роки ІІ Світової війни, а учні 1 класу нашої школи поклали квіти до пам'ятника невідомому солдату у міському парку відпочинку!

  

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 413 | Додав: dance_ks | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: