Головна » 2018 » Жовтень » 4 » Марина Порошенко відзначила Міжнародний день миру в Слов’янську
13:47
Марина Порошенко відзначила Міжнародний день миру в Слов’янську

З моменту здобуття суверенітету, мир для України, як найприродніше явище суспільного стану, був нормою життя. В Україні завжди поважали мир. Не раз підтверджували це, і навіть практикою високих державних ініціатив. Наприклад, відмовою від ядерної зброї, яка з легкістю зрівнювала шанси в разі нападу на країну будь-якого агресора. Мирне життя українського суспільства завжди було просякнуто надіями і прагненнями до мирного добробуту. 

Згідно з Указом Президента України №100/2002 від 5 лютого 2002 року, в країні було засновано національне державне свято - День миру, яке щорічно відзначається 21 вересня. У цей день так само відзначається Міжнародний день миру, заснований ООН.

У 2014 році держава Україна зазнала військового вторгнення, були вбиті і покалічені тисячі українських громадян. Мільйони людей, з окупованих українських територій, стали біженцями і вимушеними переселенцями.

21 вересня Дружина Президента України відвідала Донецьку область, що страждає від війни та потребує миру. У Слов’янську Перша Леді прийняла участь у флeшмобі в пам’ять про загиблих захисників міста та відкрила інклюзивно-ресурсний центр на базі ЗОШ – інтернату №1.

День миру – це особлива дата для Слов’янська, який був найгарячішою точкою на початку російської агресії. Мирне життя, що встановилось тут з літа 2014 року, здобуто дуже дорогою ціною – за звільнення міста загинули 63 українських воїна. 

 Марина Порошенко, голова ДонОДА Олександр Куць і Слов’янський міській голова Вадим Лях прийняли активну участь у святкуванні "Дня миру" ,  разом з дітьми нашого міста, написали імена загиблих воїнів на паперових журавликах, пов’язали на кульки та випустили в небо.

Починаючи з 2014 року, жоден із днів в Україні не був "Днем миру" ... але мир обов’язково повернеться. Українське суспільство працює над цим кожен день!

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 408 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: