Головна » 2015 » Травень » 8 » Заходи до 70-річчя Великої Перемоги
19:20
Заходи до 70-річчя Великої Перемоги

Травневий день рахує мирні весни,

І ми йдемо до Вічного вогню,

Щоб в день святковий в спогадах воскресли

Ті, хто не зміг зустріти цю весну.

Нехай літа зупинять біг у вічність,

Нехай не кличуть в небо журавлі.

Щоб ветеранам низько поклонитись,

Ми знов до вічного вогню прийшли.

Нелегке наше сьогодення не може заступити радості 9 Травня. Цей день залишиться для нас назавжди затьмареним гіркотою втрат і осяяним сонцем Перемоги. В довічному боргу наше покоління перед тими, хто боронив і боронить свою Батьківщину.

Напередодні Дня Перемоги, вшановуючи пам'ять героїв, у школі відбулися традиційні заходи. В шкільній бібліотеці оформлено експозицію книг та історичних документів «Вічно в пам’яті народній», яка буде діяти протягом травня. За ініціативи міського відділу освіти, для проведення міських заходів до дня Перемоги, учні школи виготовили червоні маки. Теплими та зворушливими були зустрічі вихованців 1-11 класів зі своїми ветеранами. У першій декаді травня діти прийняли активну участь у міському конкурсі малюнків «Героїчні роки минулого…».

Указом Президента України від 24.03.2015 № 169 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» з метою консолідації суспільства навколо ідеї захисту України, налагодження громадянського взаєморозуміння і примирення у питаннях національної історії періоду Другої світової війни встановлюється День пам’яті та примирення, який відзначатиметься щороку 8 травня.

Саме в цей день у школі пройшла урочиста лінійка «1939 – 1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!» Діти співали пісні та читали вірші про війну й Перемогу, учні 3-6 класів представили танцювальні композиції під відомі мелодії часів Великої Вітчизняної війни.

По завершенню урочистої лінійки, діти квітами привітали ветеранів школи-інтернату зі святом та урочистою ходою пройшли до меморіальної дошки й вшанували пам’ять Генерала-майора Миколи Пилиповича Батюка, командира 79-ї гвардійської стрілецької дивізії 8 гвардійської армії південно-західного фронту, визволителя міста Слов’янська від фашистських загарбників. Це лише маленька часточка великої данини пошани захисникам Вітчизни.

Традиційно ранок 9 травня розпочнеться мітингом пам’яті у міському парку культури, куди прийдуть вшанувати ветеранів старшокласники та працівники школи. Школярі та дорослі привітають листівками, квітами, щирою вдячністю тих, кому випала доля зустріти 70-річчя Великої Перемоги. Цього дня ми схиляємося у доземному поклоні перед нині живими, усіма тими, хто проніс через лихоліття війни любов до Батьківщини і бажання бачити її заможною та квітучою. Цей день уособлює героїзм, силу духу, ратну працю й вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих доль, нездійсненних мрій і задумів. Для нас, нащадків солдатів Великої Перемоги, найвищою життєвою істиною є вірність їх справі і громадянському обов’язку, довічна синівська шана і повага. Наш земний уклін усім, хто виніс роки окупації та пекло концтаборів, хто піднімав з руїн і відроджував рідний край.

«Ніколи знову», адже саме в наших руках не допустити повторення жахіть війни, та роки воєнного лихоліття: 1939-1945.

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 537 | Додав: school | Рейтинг: 4.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: