Головна » 2019 » Жовтень » 24 » Незабутня подорож до Києва
12:03
Незабутня подорож до Києва

Учні та педагоги нашого закладу дуже люблять подорожувати. За час навчання в школі ми, учні 9 класу, побували в багатьох цікавих місцях України. На осінніх канікулах поїхали у столицю нашої Батьківщини – місто Київ.

Хрещатик та Майдан Незалежності – головна вулиця та площа міста. Ми насолодилися можливістю неспішно прогулятися Хрещатиком, відчути атмосферу міста, а далі на нас чекала пішохідна екскурсія вулицями стародавнього Києва. Ми перенеслися в древній Київ на сотні років назад, відчули атмосферу старого міста і дізналися більше про найдавніші споруди , які пам’ятають численні війни, зміни влади і режими, але як і раніше стійко стоять, пошепки розповідаючи свої історії. Побачили неймовірні пам’ятки архітектури, що збереглися до наших часів. Поринули в атмосферу минулого біля Михайлівського Золотоверхого монастиря, який відновлювався, як фенікс. Побували коло фундаменту найдавнішої споруди міста – Десятинної церкви. Відкрили для себе історію загадкових Золотих Воріт та Софіївського собору, побудованих ще Ярославом Мудрим тисячу років назад. Відчули велич правителів минулого біля пам’ятників видатному гетьману Богдану Хмельницькому і великій жінці - княгині Ользі. Дізналися більше про Софійську площу і Старокиївську гору, адже саме звідси починався Київ. Насолоджувалися пізнавальною прогулянкою по Андріївському узвозі, де побачили архітектурну перлину бароко – Андріївську церкву, дізналися, чому ж у неї немає дзвонів. Від церкви спустились до найстарішого району міста Києва – Подолу, сповнений духом торгівлі, моди, ярмарків. Кожна церква тут, кожен будинок оповиті легендами та цікавими історіями, які сягають сивої давнини.

Продовжилась екскурсія знайомством із Маріїнським парком, одним із найстаріших парків столиці. Своєю назвою він зобов'язаний однойменному палацу, розташованому трохи далі. Маріїнський палац було побудовано в 1750-1755 рр. Він пережив багато катаклізмів: пожежу, яка знищила дерев'яний другий поверх і всі парадні приміщення, Велику Вітчизняну війну, коли в центральну частину будівлі потрапила бомба. Проте численні реконструкції зробили свою справу і сьогодні ця споруда вважається державною резиденцією. Тут проходять урочисті події, починаючи нагородженням героїв, врученням грамот і закінчуючи зустрічами офіційних делегацій на вищому рівні. Поряд розташована будівля, в якій працює Верховна Рада України.  Зовсім не хотілося прощатися з містом , але наша подорож добігала кінця.

Ми дякуємо нашим педагогам Роговій Т.Л., Українець О.Г., Туркеніч О.О., Тубольцеву К.О. за незабутні канікули та нашим батькам за те, що ця подорож відбулася й залишила приємний, незабутній слід у наших серцях, подарувала такі яскраві враження та позитивні емоції, які не зітруться із пам’яті і пронесуться через усе життя.

 всі фото тут 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 310 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: