Головна » 2016 » Січень » 28 » Пам’яті героїв Крут
11:34
Пам’яті героїв Крут

 

Вони прийняли мученицьку смерть

Не маєш права ти цього забути

Не забувай про їх останній день

Будь патріотом- пам'ятай про Крути

Крути! Це слово терзає серця людей вже майже сто років. Крути - смолоскип, який освітлює шлях до боротьби за національну державу. Ці молоді київські студенти та гімназисти поклали своє майбутнє на вівтар боротьби за свободу і незалежність України. Вони свідомо розуміли, що самостійність країни дістанеться лише ціною власного життя. Саме тому ми повинні з вдячністю в серцях пам'ятати нашу багатостраждальну історію.

29 січня 1918 року студентський курінь Січових стрільців за 1 км до станції Крути прийняв бій з авангардними частинами червоних загонів. Це були переважно балтійські матроси під командуванням Муравйова.
Вранці війська червоних щільними колами розпочали наступ. Ворогів було вдесятеро більше, вони були озброєні в десятки разів краще. Очевидно, більшовики були впевнені, що їм ніхто не перешкоджатиме шлях на Київ, та молоді добровольці зустріли їх вогнем. За першою ворожою атакою накочувалась друга, третя… Молоді герої в останньому розпачливому запалі кидалися в атаку на переважаючого ворога, але були нещадно знищені.

До цієї події 26.01.2015 р. вчитель історії Дудка Т.О. провів з учнями 10 класу годину спілкування «Подвиг українських юнаків у бою під Крутами». Педагог розкрив зміст трагедії, представив книжки про історію цих подій, а логічним завершенням заходу стало виконання учнями віршів, присвячених бою під Крутами.

В бібліотеці школи діє виставка "Пам'ятай про Крути".

Вихователі провели з учнями виховні години присвячені подіям під Крутами.

Нехай цей день буде взірцем для сучасної молоді та приводом замислитися над своїм майбутнім. Ми щиро віримо в те, що єдиний український народ і сьогодні вистоїть у тяжкій боротьбі за свою єдність і незалежність.

 

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 460 | Додав: school | Рейтинг: 4.7/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: