Головна » 2018 » Листопад » 29 » ПАМ’ЯТКА ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ ТА ГРВІ
13:15
ПАМ’ЯТКА ЩОДО ПРОФІЛАКТИКИ ГРИПУ ТА ГРВІ

Грип – це вірусне захворювання з можливістю тяжких ускладнень та ризиком смерті. Джерелом інфекції при грипі є хвора людина. Особливо заразна інфікована людина при грипі в розпал хвороби, в гарячковому стані. Період зараження продовжується в середньому 4-7 днів. Передача інфекції відбувається головним чином повітряно-крапельним шляхом.

Профілактика.

Варто запам'ятати і дотримуватися найголовніших простих правил. Адже грип, як і інші респіраторні віруси передається повітряно-крапельним шляхом і вражає органи дихання. Профілактичні заходи спрямовані насамперед для підвищення стійкості організму до дії збудників грипу та ГРВІ.

Найперший і головний спосіб захиститися від грипу – це щеплення.

Найкраще робити щеплення до листопада, але якщо ви запізнилися, це не привід відмовлятися від щеплення – можна зробити це хоч у лютому. Щорічна вакцинація є ефективним засобом для захисту організму від вірусів грипу.

Уникати контактів з хворими.

Джерело вірусу – хвора людина. Захворів - залишайся вдома. Чим менше людей, тим менше шансів захворіти. Щоб не контактувати із хворими у транспорті - не лінуйтеся пройти зупинку пішки по свіжому повітрю. Так само не варто зайвий раз навідуватися до супермаркетів та торгівельних центрів.

Маски

Використання маски виправдане лише за умови використання її хворою людиною, якщо поряд здорові. Використовувати маски на вулиці - взагалі немає сенсу.

Віруси не виживають у прохолодному, вологому повітрі назовні, проте гарно себе почувають у теплих сухих приміщеннях - тому не забувайте їх провітрювати.

Правила гігієни

  • потрапляє в організм через рот, ніс та очі, яких Ви час від часу торкаєтесь руками. В період загрози вірусної інфекції часто мийте руки з милом .

Дотримання цих елементарних правил суттєво підвищує Ваші шанси уникнути небезпечного захворювання та здатне зберегти життя Вам і людям, що знаходяться поруч з Вами.

 

Переглядів: 468 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: