Головна » 2016 » Листопад » 11 » Педрада
11:36
Педрада

Наприкінці жовтня в нашій школі відбулася педагогічна рада «Адаптація учнів 5-го класу до навчання в середній ланці».

Розглядалися наступні питання:

1. Психолого-педагогічний консиліум учнів 5 класу.(Борисенко О.В., заступник директора з НВР).

1.1. Прогноз готовності учнів 4 класу до продовження навчання в 5 класі. (Кравченко Т.В., вчитель початкових класів).

1.2. Забезпечення індивідуально-диференційованого підходу до учнів: активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках.( Кравцова Н.В., учитель математики, Титаренко О.А., учитель української мови, Теліус В.І., учитель трудового навчання).

1.3. Робота вихователя в класі – запорука плідної виховної роботи; громадська думка в класі; ставлення учнів до навчання; свідома дисципліна класу; рівень взаємин учнів. ( Овчаренко Т.О., вихователь 5 класу.)

1.4. Медико-психологічна служба: аналіз вікових, психофізіологічних особливостей молодших школярів; характеристика стану здоров’я учнів 5-го класу. Рекомендації вчителям. (Борисович О.В., практичний психолог, Власенко В.Б., медична сестра.)

Стан роботи з охорони праці та безпеки життєдіяльності. (Борисенко О.В., заступник директора з НВР).

3. Виконання рішень попередньої педагогічної ради.

За підсумками педради вирішили:

Спрямувати зусилля на ефективне функціонування особистісно - орієнтованої  моделі навчання й виховання.

Широко впроваджувати й використовувати в роботі нові форми й технології формування особистості, ураховуючи фізіологічні й психологічні особливості дитини.

Психологу Борисович О.В. протягом І семестру продовжувати вивчати причини труднощів, що виникають у школярів при переході з 4-го до 5-го класу; провести корекційні й реабілітаційні заняття з групами проблемних дітей

Керівникам ШМО включати у плани роботи проведення семінарів, конференцій з питання «Проблеми адаптації школярів різного віку». Прозвітувати з цієї проблеми у квітні 2017 року на нараді при директорові.

Учителям-предметникам і вчителям початкових класів поглибити самоосвітню  роботу з питання методики викладання предметів у класах перехідного періоду. 

Узагальнений матеріал підготувати до презентації у жовтні 2017 році на педраді.

Учителям 5-го класу протягом І семестру розробити систему допоміжного опорного матеріалу для забезпечення самостійної роботи учнів. На засіданнях МО організувати демонстрацію цього матеріалу в січні 2017р.

Вихователям 5-го класу Теліусу В.І., Овчаренко Т.О.: залучати органи самоврядування, батьків або осіб, що їх замінюють до роботи з підлітками, ознайомити батьків із результатами класно-узагальнюючого контролю, педради, забезпечити належний рівень ведення учнівських щоденників.

 

Переглядів: 520 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: