Головна » 2020 » Травень » 13 » День Європи
00:06
День Європи

  16 травня 2020 року ми святкуємо День Європи в Україні. День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників.

День Європи відзначається 5 травня Радою Європи та 9 травня Європейським Союзом. Україна трохи відсунула цей день, зробивши нефіксованим, та запровадила його відзначення щороку у третю суботу травня.

Цей день, на відміну від міжнародних днів, запроваджених ООН та ЮНЕСКО, або державних і релігійних свят, не покликаний захищати когось від чогось або вшановувати чиюсь пам'ять. Для України це скоріше день-нагадування, день-знак, день-вектор як для країни, котра прагне стати повноправною частиною європейської спільноти і має на це всі права та підстави.

Для України, як для держави, що з самого початку свого існування була "вписана" у євразійський континент та у європейську геополітичну площину, це знаковий день. Він є приводом, аби засвідчити прагнення України існувати у мирі та розвивати свою силу нарівні з країнами об’єднаної Європи.

День Європи починався в Україні як день, коли іноземці з європейських спільнот, які мешкають або тимчасово перебувають в України, розповідали про життя у Європі, про історію та культуру інших держав. Тепер ми маємо дещо більший арсенал "європейських" заходів у третю суботу травня.

День Європи – це символ започаткування нової успішної моделі мирної співпраці між державами, що ґрунтується на спільних цінностях: свободи, демократії, поваги до прав людини, верховенства права, та враховує інтереси всіх учасників.

Основна ідея загальноєвропейського Дня – кожний мешканець континенту, незалежно від своєї національної належності і громадянства, має відчути себе вільним у “Європейському домі”.

У День Європи жителі України відзначають день спільних цінностей, спільної історії всіх націй континенту.

Відзначення Дня Європи в нашій державі – це підтвердження єдності України та Європи не тільки за географічною ознакою, а і за духом, історією, спільними цінностями, адже український народ є невід’ємною частиною європейської цивілізації.

Ми запрошуємо всіх учнів, батьків приєднатися до марафону "Європа починається з мене" та надіслати фото із символами цього свята на  платформу classroom або у viber. 

З минулих років огляд фото

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 216 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: