Головна » 2020 » Травень » 20 » Поради психолога
13:13
Поради психолога

Рекомендації психолога батькам

щодо розвитку пізнавальної сфери дітей

Увага

 1.У кожне заняття включайте вправи, широко представлені в літературі для педагогів і батьків. 
2. Включайте в заняття завдання, що потребують тривалого зосередження: намалювати місто, побудувати складний міст, прослухати і переказати казку тощо. 
3. Частіше пропонуйте дітям, особливо з низьким показником розвитку уваги, вправи: у газеті, у старій книзі на одній зі сторінок закреслювати олівцем усі букви «а», намагаючись не пропускати їх (завдання поступово можна ускладнити, попросивши дитину закреслити всі букви «а», обвести у кружечок усі букви «к», підкреслити всі букви «о»). 
4. Використовуйте дидактичні ігри з чітко вираженими правилами. 
5. Регулярно включайте дітей у виконання завдань за попередньо розробленим планом дій: можна виконувати будівлі з конструкторів, малюнки, орнаменти, аплікації, вироби, форму яких ви задаєте словесно або за допомогою схеми.
 6. Тренуйте дітей у переказі розповідей, казок за схематичним планом, складеним вами. 
7. Пропонуйте дітям: повторювати слова, цифри, речення, сказані вами; незакінчені фрази, які потрібно закінчити; запитання, на які необхідно відповісти, заохочуючи тих дітей, хто намагається частіше відповідати на них. 
8. Учіть порівнювати, аналізувати зразок і результати своєї або чужої роботи, знаходити і виправляти помилки.
 9. На уроках у школі від дітей буде потрібно швидке переключення уваги з одного виду діяльності на інший. Цю властивість уваги можна формувати за допомогою рухових вправ. Дитина повинна починати, виконувати й закінчувати свої дії за командою дорослого, швидко переходячи від одного виду рухів до іншого: стрибати, зупинятися, крокувати тощо. 
10. Періодичне переключення з одного виду роботи на інший, багатогранна структура заняття, активна пізнавальна діяльність, формування операцій контролю і самоконтролю — такий підхід зробить заняття цікавим для дітей, що саме по собі сприятиме організації їхньої уваги. 

https://drive.google.com/file/d/1Kzt2bPZxH7bPJbcG1k_o_cgERS0QAuQR/view?usp=sharing

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 210 | Додав: dance_ks | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: