Головна » 2018 » Жовтень » 9 » Рятувальники розповіли школярам про вибухонебезпечні предмети
14:24
Рятувальники розповіли школярам про вибухонебезпечні предмети

09 жовтня рятувальники Слов’янського відділу ДСНС України у Донецькій області завітали до нашої школи й провели для учнів 7-8 класів інформаційно-профілактичне заняття: «Правила поведінки у разі виявлення ВНП».

Ця зустріч є дуже актуальною, бо кожен рік піротехнічні розрахунки ДСНС виявляють та знешкоджують кілька тисяч вибухонебезпечних предметів, які залишилися в землі ще з минулого сторіччя, а також боєприпаси сучасного зразку на Сході країни.  Найбільшу загрозу такі предмети несуть для дітей через надмірну необізнаність та допитливість. Саме задля того, щоб попередити дітей про можливу небезпеку та розповісти, що треба робити у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів рятувальники постійно проводять різноманітні профілактичні заходи. Діти повинні знати, яка небезпека прихована у боєприпасах та як поводити себе, у випадку якщо раптом натрапиш на якийсь вибухонебезпечний предмет.

Головний інспектор ДСНС Загнітко М.М. розповів підліткам, які боєприпаси можна знайти на території м. Слов’янська та району, чим вони різняться та яку небезпеку несуть в собі. Розповідь доповнювалася наглядною демонстрацією, адже для дітей були підготовлені навчальні зразки вибухонебезпечних предметів, які учні мали можливість роздивитися ближче. Аби школярі більше дізналися про види, потужність та небезпеку, яку несуть вибухонебезпечні предмети, співробітники Служби порятунку роздали тематичні листівки й плакати

Головними правилами, які відтепер учні нашої школи знають добре, стали: знайшов, — повідом дорослих або Службу порятунку за телефоном «101», Виявив, або помітив невідомі предмети, — у жодному разі їх не можна чіпати, переносити, розбирати, кидати і нагрівати.

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 371 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: