Головна » 2020 » Вересень » 29 » Роковини трагедії Бабиного Яру
10:21
Роковини трагедії Бабиного Яру

Сьогодні в Україні згадують одну з найтрагічніших сторінок історії Другої світової війни - 79 років тому у київському урочищі Бабин Яр нацисти почали масові розстріли мирних громадян.

З вересня 1941 року до кінця вересня 1943-го Бабин Яр був місцем регулярних розстрілів і захоронень, які проводили органи нацистської поліції безпеки та айнзанцгрупи СД разом з окупаційною владою Києва.

Жертвами нацистів стали євреї, роми, радянські військовополонені, українські націоналісти, пацієнти київської психіатричної лікарні, в’язні Сирецького табору та загалом усі ті, кого гітлерівці вважали своїми ворогами.  Бабин Яр став некрополем для більше ніж 100 000 цивільних громадян та військовополонених.

У всіх класах ЗЗСО №14 була проведена година спілкування - урок пам'яті трагедії Бабиного Яру. У шкільній бібліотеці працює виставка « Бабин Яр - трагедія народу України».

Час може зарубцювати рани. Та він безсилий загасити нашу пам’ять. Нехай проростає в наших душах пам’ять; в наших умах – бажання знати і розуміти; в наших серцях – рішучість всіма силами берегти один одного. Щоб ніколи більше таких трагедій не знало людство!

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 135 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: