Головна » 2016 » Березень » 29 » Сім кроків для отримання українського атестату та вступу до ВНЗ України у 2016 році
12:02
Сім кроків для отримання українського атестату та вступу до ВНЗ України у 2016 році

Сім кроків для отримання українського атестату та вступу

до ВНЗ України у 2016 році

Дорожня карта для випускників із зони АТО та АР Крим

  1. Оберіть школу

Оберіть школу в Україні, де Ви будете вчитися екстерном (дистанційно) і складати випускні іспити. Звертаємо увагу, що це може бути будь-яка школа в Україні, хоча ми радимо орієнтуватися на список за цим посиланням: http://mon.gov.ua/activity/dlya-zhiteliv-donbasu-i-krimu/oporni-shkoli,-yaki-zdijsnyuyut-navchannya-uchniv/

Окремо для випускників із Автономної Республіки Крим та міста Севастополярекомендованим державним навчальним закладом є «Міжнародна українська школа».

(01021 м. Київ, Кловський узвіз 8,

тел./факс (38044) 253-43-47; 253-85-58,

е-mail: ukrintschool@ukr.net;

веб-сайт: http://ukrintschool.org.ua).

  1. Напишіть заяву

Напишіть заяву на ім’я директора обраної школи з проханням зарахувати Вас на навчання у формі екстернату (дистанційно). Обов’язково вкажіть Ваші контактні телефони та електронні адреси.

Надішліть цю заяву до школи в електронному вигляді ( або письмовому).

Звертаємо увагу!Для випускників із зони АТО та тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим термін подачі заяви подовжено до 20 травня 2016 р.

      3. Зареєструйтеся на ЗНО

Для проходження Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) потрібно зареєструватися на порталі Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО): www.testportal.gov.ua.

Документи необхідні для реєстрації на ЗНО:

  • копія паспорта. У разі відсутності паспорта окремі категорії осіб можуть подати інший документ;
  • двіоднаковіфотокарткидля документів розміром 3 х 4 см;
  • копія документа про повну загальну середню освіту(для випускників минулих років) або довідку з місця навчання;
  • реєстраційна картка,якуможна сформувати самостійно на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти, або звернувшись за допомогою до працівника пункту реєстрації. 

Увага!На копіях документів повинен бути напис «Згідно з оригіналом» (без лапок), а також особистий підпис особи, яка реєструється, її ініціали та прізвище, дата засвідчення копії.

  1. Сформуйте комплект реєстраційних документів та подайтейого до навчального закладу, в якому навчаєтесь (для випускників загальноосвітніх навчальних закладів поточного навчального року), або надішліть до 4 березня 2016 рокуна адресу регіонального центру оцінювання якості освіти, зазначену в контрольно-інформаційному листі (випускники минулих років, учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів).

Реєстрація для участі у ЗНО триватиме з 1 лютого до 4 березня. Внести зміни до реєстраційних даних можна до 18 березня 2016 року.

Особи, які з поважних причин, не мали можливості пройти зовнішнє оцінювання під час основної сесії (в тому числі, випускники із зони АТО та тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим)можуть зареєструватися з19 березня – 20 травня 2016 рокудля участі в додатковій сесії.

Такі особи разом із реєстраційними документами мають також податизаявущодо надання можливості пройти зовнішнє оцінювання під час додаткової сесії та відповідний підтверджуючий документ.

 

Дата подання реєстраційних документіввизначається завідтиском штемпеля на поштовому конверті.

Випускники минулих років, учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів із числа осіб з неконтрольованих територій, які не мають можливості відправити документи поштою, повинні в установлений строк надіслати скан-копії фотокартки та реєстраційних документів на електронну адресу.

  1. Складіть ДПА

У встановлені строки необхідно пройти ДПА з іноземної мови у тій школі, де ви навчаєтеся екстерном. Для випускників старшої школи загальноосвітніх навчальних закладів 2016 року результати зовнішнього незалежного оцінювання з української мови і літератури (українська мова), математики або історії України (за вибором) зараховуються як оцінки за державну підсумкову атестацію.

 На іспити слід приїхати особисто.

Зверніть увагу! Складання тестів з української мови та математики або історії України є обов’язковим.

  1. Пройдіть ЗНО

Щоб подати документи для участі у конкурсному відборі до вищих навчальних закладів України після складання ДПА необхідно скласти ЗНО з предметів, визначених ВНЗ для вступу. Кожен учасник ЗНО має право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів.

Основна сесія ЗНО 2016 року триватиме з 05 травня до 17 червня. Якщо з поважних причин зареєстрований учасник незможе скласти ЗНО під час основної сесії, то це можна буде зробити під час додаткової: з 14 червня по 4 липня.

Предмети

Основна сесія

 

Додаткова сесія

 

Українська мова і література

5 травня

14 червня

Математика

11 травня

16 червня

Історія України

13 травня

21 червня

Російська мова

3 червня

22 червня

Іспанська мова

6 червня

23 червня

Англійська мова

7 червня

23 червня

Німецька мова

8 червня

24 червня

Французька мова

9 червня

24 червня

Біологія

10 червня

29 червня

Фізика

13 червня

30 червня

Географія

15 червня

1 липня

Хімія

17 червня

4 липня

  1. Вступайте до ВНЗ

Коли шість кроків позаду, час подавати документи для вступу до вищого навчального закладу. Заяви для вступу до вищого навчального закладу подаватимуться в електронному вигляді (вступна кампанія триватиме з 11 до 27 липня).

Перелік конкурсних предметів, з яких вступники подаватимуть результати зовнішнього незалежного оцінювання, а також інших документів, необхідних для вступу, визначається Правилами прийому кожного вищого навчального закладу.

Примітка. Усі необхідні зразки документів можна завантажити зі сайту Українського центру оцінювання якості освіти: http://testportal.gov.ua/

УВАГА! Вирішення питань перепусток для проходження через пункт пропуску (блокпост)для 11-класників, які перебувають в зоні АТО можна відслідковувати за адресою: https://urp.ssu.gov.ua/ .

 

Дізнатися більше про деталі, які не враховано в цій дорожній карті, Ви можете за телефонами:

                                     Гаряча лінія Міністерства освіти і науки України:

(044) 481 47 58 , (044) 481-47-62

(067) 504 32 18,  (099) 311 49 18 , (063) 952 00 15

(пн-пт, 9.00-18.00)

Українського центру оцінювання якості освіти: (044) 486-09-62 (пн.–пт, 9:00–18:00)

Донецького регіонального центру оцінювання якості освіти

Телефон: (095) 523-30-67, (095) 523-29-95

Електронна адреса: rc.donetsk@testportal.com.ua

Херсонського регіонального центру оцінювання якості освіти ( регіони обслуговування - Херсонська, Миколаївська області, Автономна Республіка Крим, місто Севастополь)

Телефон: (0552) 46-00-55

Електронна адреса: znokherson@gmail.com

А також на сайтах:

http://osvita.ua

http://testportal.gov.ua

http://mon.gov.ua/activity/dlya-zhiteliv-donbasu-i-krimu/

Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 469 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: