Головна » 2016 » Жовтень » 20 » «Студентській революції на граніті – 26 років»
16:54
«Студентській революції на граніті – 26 років»

   У ці дні минає 26 років від протестної акції студентської молоді у Києві на площі Жовтневої Революції (нині – Майдан Незалежності), яка отримала назву в новітній історії нашої держави «Революція на граніті». Вона тривала з 2 до 17 жовтня 1990 року. Понад 100 студентів встановили наметове містечко і розпочали голодування. А ще її називають першим Майданом та найпотужнішою акцією боротьби за незалежність України, яка дала поштовх демократизації тогочасного українського суспільства.

Революція на граніті відіграла важливу роль у становленні незалежної України, а молоде покоління вже на початку 1990-х років засвідчило і відстояло своє бажання жити у вільній, демократичній державі. Продовженням боротьби молоді за відновлення української державності стали Помаранчева революція та Революція Гідності.

В наш час, коли Україна веде боротьбу за збереження власної незалежності, варто частіше згадувати ті події, які стали початком краху комуністичного режиму та відновлення незалежності у 1991 році. 

З метою утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму і мужності української молоді, яка у жовтні 1990 року стала на захист прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів Українського народу в нашій школі протягом жовтня місяця проведено наступні заходи:

  • В шкільній бібліотеці організована книжково-ілюстративна виставка «Перші кроки волі: Революція на граніті.» (відповідальна - завідуюча бібліотеки ЗОШ - інтернату №1 Чередник Н.О.). На виставці представлені книги з історії України, ілюстровані матеріали, що висвітлюють та подають широкий спектр фактів й подій студентської Революції на граніті, її передумов і наслідків.
  • Вихователі школи - інтернату №1 провели години спілкування в 7-11 класах «16 днів Студентської революції. Молодь – рушійна сила, яка може змінити хід історії». Під час цих заходів учні й педагоги проявили себе справжніми патріотами, які щиро вболівають за Україну та вважають знання історії своєї Батьківщини однією із основ для прогресивного розвитку української  нації.

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 434 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: