Головна » 2020 » Січень » 27 » Години пам’яті «Голокост: забуттю не підлягає»
15:18
Години пам’яті «Голокост: забуттю не підлягає»

Це Голокост – всього одне лиш слово,

Та його сенс – пекучий болі жар,

Вбивали всіх!.. старого і малого.

І мало хто життя порятував.

27 січня у всьому світі відзначається Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Голокост – це події, пов’язані з великими людськими втратами.

Починаючи з середини ХХ ст. слово «Голокост» стало загальновживаним по відношенню до хвилі терору проти єврейського населення, розпочатого Гітлером, та винищення нацистами під час Другої Світової війни євреїв та інших народів Європи.

З приводу Дня пам'яті жертв Голокосту класні керівники, завідувач бібліотеки, вчителі історії нашого закладу провели години пам’яті «Голокост: забуттю не підлягає» по вшануванню пам'яті загиблих під час Голокосту.

Учнів ознайомили з історичними  фактами, які увійшли в історію, як трагедія ХХ століття та передали всю глибину трагізму приречених на смерть людей. Діти переглянули відеоролик, де коротко розповідається про Голокост, учні дізналися що означає це вбивче слово, вшанували пам’ять невинно убієнних, переглянули принесені документальні фотографії тих часів, ознайомилися з принесеними книгами. На завершення заходів було прочитано вірш під назвою «Бабин Яр» , що присвячений минулим подіям. З болем, сумом і жалем в очах і Душах подумки підсумували - такого жаху не повинно повторитися !

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 260 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: