Головна » 2015 » Березень » 4 » Урок навчання грамоти у 1 класі
13:48
Урок навчання грамоти у 1 класі

"Головне завдання вчителя початкових класів – це навчити дитину вчитися,  сформувати інструмент, без якого дитина стає невстигаючою, нездібною…Цим інструментом є п’ять умінь: вміння спостерігати, думати, висловлювати думку про те, що бачу, роблю, думаю, спостерігаю, читати, писати."

 В.О. Сухомлинський

4 березня 2015 року в нашій школі пройшов відкритий урок навчання грамоти в 1 класі «Письмо Ъ знаку, з’єднання та слова з Ъ знаком», який підготувала та провела вчитель початкових класів І кваліфікаційної категорії Александренко Лідія Василівна. 

Урок пройшов цікаво, в доброзичливій атмосфері. Першокласники працювали на уроці з завзяттям, виявили належний рівень знань і умінь. Вчитель  використала на уроці цікаву  наочність та різноманітні вправи пальчикової гімнастики «Равлик», «Пташечка» «Ліхтарики». Мовні завдання були пов’язані з казковими героями,  дібрані цікаві вірші по темі уроку, розвивальні завдання щодо звуко-буквеного аналізу та орфографічні ігри.  Александренко Л.В. вдало використала на уроці зв’язок з життям, під час уроку діти викладали твердий знак із солодких паличок, цукерок та бубликів.

Дітлахам урок навчання грамоти дуже сподобався, а присутні на уроці методист Слов’янського НМЦ Ставіна Людмила Миколаївна та заступник директора з НВР ЗОШ – інтернату №1 Борисенко Олена Василівна вказали на чітко прописану лінію уроку, підкреслили, що урок був проведений на достатньому методичному рівні, по-сучасному, з використанням різних форм і методів навчання, які заохочували дітей до роботи, вимагали уваги та сконцентрованості, з почуттям любові до учнів.

 

Переглядів: 585 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: