Головна » 2015 » Листопад » 17 » ВІдкритий урок географії у 6-Б класі
14:15
ВІдкритий урок географії у 6-Б класі

Географія – найгероїчніша і сама поетична з усіх наук, наука про Землю та людину, що живе на ній.  

 А. Казанцева

04 листопада 2015 року вчитель географії ЗОШ – інтернату №1 Боженко Лариса Юріївна провела відкритий урок у 6-Б класі з теми «Орієнтування на місцевості. Азимут».

Процес навчання здійснювався в ігровій формі у вигляді змагань між двома командами. Свідомому засвоєнню нового матеріалу слугувала правильно організоване повторення раніше вивченого матеріалу та активізація опорних знань, умінь і навичок учнів. Належним чином проведено перевірку домашнього завдання. В ході відповідей учнів виправлялися помилки. Виклад нового матеріалу відзначався логічністю, умілим виділенням головного. Зміст теми розкрито цікаво, доступно. На уроці учні показали вміння орієнтуватися у просторі за місцевими ознаками, знаходити різні предмети, з урахуванням напрямків сторін горизонту. До висновків учні приходили самі, учитель зберігав керівну роль. Педагог вміло пов'язав матеріал географії з різними предметами, демонструючи міжпредметні зв’язки. На уроці використано різні форми роботи.

Клас працював активно з цікавістю. Використання наочності й технічних засобів навчання допомогли доступно викласти матеріал, закріпити його і зекономити час.

Особливої уваги вчитель Боженко Л.Ю. надала патріотичному вихованню. При проведенні конкурсу по знаходженню на карті України азимутів різних міст, діти позначали їх символічними жовтими та блакитними прапорцями.

Лариса Юріївна підкреслила, що ми з Вами живемо в єдиній Україні і у нас є два кольори (жовтий та блакитний), які об’єднують нашу країну від Півночі до Півдня, від Заходу до Сходу!

 

Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 441 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: