Головна » 2017 » Листопад » 8 » Відкритий урок із світової літератури для 8 класів «Усеперемагаючий голос кохання».
12:04
Відкритий урок із світової літератури для 8 класів «Усеперемагаючий голос кохання».

 «Кохання може все і все здолає…» В. Шекспір

03 листопада 2017 року вчитель Підгайна В.В. провела відкритий урок із світової літератури для 8 класів «Усеперемагаючий голос кохання».

Під час уроку учні дізналися, що життя великого англійського драматурга В. Шекспіра сповнене таємниць. Навряд чи знайдеться людина, яка ніколи не чула це ім'я. Але найважливіше навчитися правильно розуміти його безсмертні твори. Творчість Шекспіра зіграла величезну роль у світовій культурі наступних століть, його твори переведено на багато мов, багато п'єс були екранізовані ( "Гамлет", "Король Лір" - режисер Г.М. Козинцев), стали основою балетів ( "Ромео і Джульєтта" - музика С.С. Прокоф'єва). Трагедія "Ромео і Джульєтта" знайшла довге життя в мистецтві і в навколишній дійсності. Поки на світі є прекрасне почуття - любов, вона вічна.

Вчитель Підгайна В.В. уміло використала різні методи навчання для розвитку в учнів навичок монологічного та діалогічного мовлення за темою уроку; розкрила ідейно-художній зміст п’єси, її морально-філософське значення, довела, що трагічна смерть Ромео і Джульєтти є свідченням трагедії їх чистого кохання. Все це сприяло вихованню в учнів любові до театру, почуття прекрасного, високих людських почуттів, непримиренності до зла та жорстокості.

Урок пройшов на високому методичному рівні, цікаво та змістовно, з використанням технічних засобів навчання й  закінчився  словами В. Шекспіра «Любов – маяк, який допомагає здолати бурю.»

 

 

 

Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 437 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: