Головна » 2015 » Березень » 13 » З Шевченком у серці
20:10
З Шевченком у серці

У літературі кожного народу, серед її великих творців, є поети, імена яких оповиті невмирущою любов'ю і славою. Таким поетом українського народу є Тарас Шевченко, чия безсмертна спадщина — одна з найбільших вершин людського генія.

12 березня 2015 року у нашій школі, з метою популяризації творчої спадщини Т.Г. Шевченка, активізації патріотичного виховання, пов'язаного з іменем видатного митця, пройшов захід «З Шевченком у серці», присвячений вшануванню пам’яті Т.Г. Шевченка.

Мета заходу: показати світову велич Кобзаря, розкрити неосяжність його таланту, роль в літературній спадщині, культурі українського народу, виховувати в учнів почуття національної гідності, гордості за великого патріота України, прищеплювати любов до слова українського Пророка.

Серед тих визначних діячів, чиї серця, помисли, талант спрямовані на служіння народові, чия душа сповнена високої любові до Батьківщини, Шевченко по праву займає почесне місце, бо з таким вогнем у душі захищав свободу і незалежність Вітчизни, честь і гідність народу.

Під час заходу учні ознайомилися з репродукціями найкращих зразків живописних та графічних творів, що вдало розкривають різнобічність таланту Т.Г. Шевченка - поета та художника. Учні декламували Тарасові твори: уривки з поеми «Княжна», «Причинна», «І мертвим, і живим, і ненародженим». Пісні у виконанні 3 та 5 класів вразили своєю проникливістю, викликали почуття патріотизму. Жвавий танок «Розкажи про Україну» глядачі зустріли оплесками.

Родзинкою заходу стала вистава «Тополя» за однойменною баладою Т. Шевченка. Незабутні враження залишили не тільки акторське виконання учнів, а й художня постановка, з використанням музичного і мультимедійного супроводу. Учні – актори дуже вдало передали глядачеві настрої, переживання. Незрівнянно, талановито зіграла роль Тополі учениця 10 класу Савостикова Ксенія.

Яскравий слід у серцях кожного залишила фінальна пісня «Моя Україна», яка вже стала традиційною на заходах нашої школи. ЇЇ виконував увесь зал стоячи.

Ми щиро вдячні тим, хто подарував незабутнє свято та висловлюємо велику подяку організаторам заходу: вчителям української мови та літератури-Титаренко О.А., Коструб Х.В., Лисенко С.В, педагогу-організатору, керівнику хореографічного гуртка - Ткачовій О.В.

Тарас Шевченко – великий син України, гордість і слава наша. Творчість поета – згусток добра і правди. Він був сіячем на духовній ниві нашого народу. Він вірив, що є сила, котрій треба поклонятись, бо вона, духовність в найсвятішому її розумінні, врятує людство від морального та духовного спустошення, виродження, збідніння. Цією силою є Бог.

Творчість Тараса Шевченка, густо й щиро зрошена любов`ю до Бога, є нашим національним золотим фондом духовності. Нам і берегти це духовне багатство, щоразу звертатися до нього в дні радощів і в години смутку. Будемо робити так, як робив Кобзар: носити Бога в душі і серці, вірити в його силу, доброту і могутність.

 

 

 

Переглядів: 561 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: