Головна » 2015 » Грудень » 1 » 1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Обирай життя!
22:11
1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Обирай життя!

«Життя коротке. У нас немає зайвого часу, щоб витрачати його даремно ». (Паоло Коельо)

1 грудня - Всесвітній день боротьби зі СНІДом, метою якого є звернути увагу суспільства на цю болючу проблему, виховання соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД

В історії земної цивілізації, яка багата на різні катастрофи й катаклізми, знайдеться не багато подій, що, подібно СНІДу, здатні були сколихнути все людство, вселивши в нього жах перед цією хворобою.

СНІД – (Синдром набутого імунодефіциту) – сукупна назва уражень, що відбуваються на III-IV клінічних стадіях інфекції, яку спричинює вірус імунодефіциту людини (ВІЛ). Загальноприйнятою назвою хвороби на сьогодні є ВІЛ-інфекція. ВІЛ уражає імунну систему людини, знижуючи при цьому протидію організму різним ВІЛ-асоційованим захворюванням.
СНІД уперше виявлений у США у 80-х роках. Відтоді він з’явився у багатьох країнах світу, і кількість хворих цією інфекцією неухильно зростає. У хворої людини знижується імунітет й це призводить до виникнення різних захворювань, перш за все інфекційних, що вражають легені, органи травлення, шкіру, нервову систему.

СНІД передається статевим шляхом, а також через кров і материнське молоко. Він не передається повітряно-крапельним шляхом, через рукостискання, побутовим шляхом, при укусах комах.

На сьогодні, за даними експертних комісій ООН, поширення епідемії СНІДу в світі в цілому сповільнилося, а кількість виявлених випадків зараження ВІЛ/СНІД скоротилась на 20%. Але України це не стосується. Ступінь поширеності ВІЛ/СНІД у нас один з найвищих у Європі. Щодня в Україні реєструється майже 50 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією. За оцінками експертів, ці дані – катастрофічні.

У 2012 році Україна вперше приєдналася до міжнародної кампанії «RED», спрямованої на формування толерантного ставлення до ВІЛ-позитивних людей.

Лише корінний поворот у психології індивідуальної та суспільної поведінки і вибір здорового образу життя – правильний шлях попередження захворювання на СНІД. Кожна людина, особливо діти та молодь, як група ризику, повинна знати про небезпеку СНІДу та про можливі шляхи зараження. А коли ти знаєш, ти вже озброєний.

Тож оберіть життя та спробуйте замислитись над важливими питаннями свого здоров’я, над власним життєвим вибором, адже свій шлях кожен з нас обирає сам.

1 грудня в нашій школі проведено низку заходів щодо профілактики ВІЛ/СНІДу. Метою проведення заходів було формування в учнів необхідних знань з приводу даної проблеми, формування правильного уявлення про захворювання на ВІЛ-інфекцію.

Бібліотекар школи Грюкова А.О. провела позакласні заходи для учнів 7,8, 10, 11 кл. «Червона стрічка надії» та «Червону стрічку носять небайдужі» де надала повну інформацією про дії учнів щодо уникнення хвороби, а також про толерантне ставлення до ВІЛ-інфікованих людей. Всі учні приймали активну участь у виконанні запропонованих завдань, залишилися яскраві спогади.

Також вихователями проведено наступні заходи: виховні години з проблеми профілактики ВІЛ/СНІДу, попередження дискримінації і стигматизації ВІЛ-позитивних учнів «Жити в світі, де є ВІЛ», інформаційний калейдоскоп «СНІД: безпечно чи ні», ділову гру «Міфи про СНІД», заняття з елементами тренінгу «Захисти себе сам».

 

 

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 542 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: