Головна » 2015 » Вересень » 27 » Зустріч з військовими ЗСУ та працівниками міліції "Мінна безпека"
11:34
Зустріч з військовими ЗСУ та працівниками міліції "Мінна безпека"

 Міни і вибухонебезпечні предмети забрали і скалічили безліч людських життів. Цей жах триває і зараз.

24 вересня 2015 року військові в/ч А2641 ЗСУ  (Інструктор відділу спеціальної підготовки Дудник С.Н.) та старший о/у СКМСД , капітан міліції Язан Н.С. провели лекцію для учнів 5-11 класів нашої школи «Мінна безпека. Правила поведінки при виявленні вибуховонебезпечних предметів».

В ході зустрічі школярі дізналися, як вести себе в небезпечній ситуації при виявлення боєприпасів і чого категорично не можна робити: брати в руки або витягувати із землі, намагатися розібрати, переносити, кидати у вогонь і т. д. Для зручності і кращого засвоєння нових знань школярам за допомогою мультимедійного обладнання показали зразки боєприпасів та вказали на необхідні дії при їх знаходженні.
Декілька загиблих щороку від таких знахідок - трагічна реальність. Гинуть дорослі, намагаючись здати небезпечну знахідку до пункту прийому металобрухту або при спробі розібрати пристрій з метою отримати вибухову речовину; гинуть діти, які з цікавості підкладають боєприпаси у багаття.
Натрапити на небезпечну «іграшку» можна практично скрізь: у лісі, у старому окопі, на свіжозораному полі, на власному городі й навіть на вулицях міст. І якщо вибухові пристрої серійного зразка легко розпізнати за зовнішнім виглядом і діяти відповідно до ситуації, то саморобну вибухівку, що може з’явитися на вулицях міст і селищ, розпізнати набагато складніше. Небезпека терористичних актів, від яких не застрахована жодна країна світу, робить питання поводження із невідомими, залишеними без догляду речами украй актуальним.
Фахівці порекомендували педагогам школи  й надалі обов’язково продовжувати проводити  всебічну роботу з дітьми  щодо правил поводження з невідомими предметами і пристроями. 

 

Переглядів: 462 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: