Головна » 2016 » Жовтень » 13 » Про застосування державної мови в закладах освіти
23:41
Про застосування державної мови в закладах освіти

Міністерство освіти і науки надало роз'яснення щодо виконання мовного законодавства України у частині застосування державної мови в навчальних закладах (Лист МОН України від 07.10.2016 №1/9-542 «Щодо застосування державної мови».

У робочий час у навчальних закладах з навчанням українською мовою науково-педагогічними, педагогічними працівниками та іншим персоналом використовується українська мова, а у навчальних закладах з навчанням мовами національних меншин поряд з українською мовою - також мова, якою здійснюється навчально-виховний процес у цьому закладі.

Варіант Типового навчального плану (без вивчення/із вивченням мови національної меншини, з вивченням однієї чи двох іноземних мов тощо) навчальний заклад обирає в залежності від свого типу, спеціалізації, освітніх запитів учнів, їхніх батьків і з урахуванням кадрового та матеріально-технічного забезпечення. Крім того, з метою розширення сфери застосування державної мови МОН рекомендує посилити роботу з популяризації української мови в учнівському та педагогічному середовищі, залучаючи дітей та молодь до участі в різноманітних навчально-виховних та культурно-просвітницьких заходах.

Переглядів: 472 | Додав: school | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: