Головна » 2024 » Березень » 9 » 210 років від дня народження Тараса Шевченка
17:57
210 років від дня народження Тараса Шевченка

9 березня виповнюється 210 років від дня народження Тараса Шевченка, генія українського народу, пророка, Кобзаря, видатного українського поета та художника.

Його життя – це одвічна боротьба за волю українців, а його творчість – невичерпна скарбниця мудрості, правдивої совісті української нації, патріотизму та волелюбності. Тарас залишив нащадкам духовний заповіт, що передається із покоління в покоління, від роду до роду.

Із прожитих 47 років, які відміряла йому доля, 34 він провів у неволі: 24 роки – під ярмом кріпацтва й понад 10 років – у найжорсткіших умовах заслання, 13 так званих «вільних» років перебував під пильним наглядом жандармів. В Україні поет прожив лише 15 років, але у думках, мріях, творчості Батьківщина була повсякчас.

Доля кожного українця Тарас Шевченко – національний герой. Сьогодні, коли наш народ мужньо дає відсіч російському окупанту, виборює свободу та незалежність ціною крові наших захисників та захисниць, вірші Шевченка, його заклики, пророцтва та заповіт є актуальними, як ніколи.

Під час виховних заходів, які провели педагоги нашого закладу, учні відкрили для себе сьогоднішню актуальність через зміст його поезій, яка відображає боротьбу за свободу та справедливість, любов до Батьківщини. Тарас Шевченко був, є і навіки залишиться найголовнішою особистістю у становленні нашої Держави!

Творчість Тараса Шевченка залишається актуальною і відомою в сучасному світі, оскільки вона відображає універсальні людські цінності та проблеми, які є актуальними для сучасної молоді і надає інсайту та натхнення.

Урок лiтературного читання в 3 класi "Життєвий шлях Т.Г. Шевченка" (вчитель Мариноха С.В.)

Літературна гра "Факт чи фейк про Кобзаря" (вчитель Титаренко О.А.)

 

Вікторина "Стежками Кобзаря"(7 кл), Всеукраїнський конкурс від ТОВ "На урок"- "Таємниця генія Шевченка"(9б кл) (вчитель Коструб Х.В.)

 

Категорія: Навчальна робота | Переглядів: 55 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: