Головна » 2020 » Жовтень » 28 » 76 річниця вигнання нацистських загарбників з Украіни
20:21
76 річниця вигнання нацистських загарбників з Украіни

 Сьогодні 76-ї річниця вигнання нацистських загарбників з України, тому мільйони людей вшанували пам'ять жертв Другої світової війни покладанням квітів до Вічного вогню та скорботною хвилиною мовчання. 
Віддали шану усім, хто загинув у вирі світової війни. Згадали кожного, хто і сьогодні бореться за свободу нашої країни. 

За даними Інституту національної пам’яті,  Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок Другої світової війни. Під час бойових дій та в полоні загинуло 2,8 млн українських військових і підпільників, 5,2 млн цивільних загинули через окупаційний терор та голод в тилу. Отже, безповоротні втрати України (українців та інших народів) склали 8 млн осіб, ще щонайменше 2,4 млн - втрати ненародженими.  
Внаслідок бойових дій постраждало понад 700 міст та містечок, 5,6 тисяч мостів, 28 тисяч сіл, 300 тисяч господарств.
Війна зачепила кожну українську родину. Пам'ятаймо про це, щоб жахи тієї світової катастрофи не повторилися. Ніколи знову!

Пропонуємо ознайомитись із вебвітриною Донецького облІППО з інформаційними матеріалами до Дня вигнання нацистів з України та кращими пошуково-дослідницькими роботами, історичними есе учасників конкурсу  «Війна та перемога у пам’яті поколінь» за посиланням https://sites.google.com/view/28-10-2020-don 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 137 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: