Головна » 2023 » Травень » 8 » 8 травня Україна відзначає День пам'яті та примирення.
13:27
8 травня Україна відзначає День пам'яті та примирення.

8 травня 2023 року Україна разом Європою та США відзначає День пам'яті та примирення, присвячений загиблим у Другій світовій війні. Близько 8-10 мільйонів українців загинули у війні 1939-1945 року. Пам'ять означає, що ми пам'ятаємо всіх військових і цивільних жертв цієї війни, а примирення - що країни Європи уклали мир після війни.

У 2023 році Україна відзначає це свято в умовах повномасштабної війни з РФ. На зміну німецькому нацизму на наші землі прийшов російський рашизм. Ми віримо, що незабаром у календарі свят України з'явиться нова святкова дата - День Перемоги над Росією. А сьогодні згадаємо про закінчення Другої світової війни.

Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також усіх жертв війни. Українці здійснили значний внесок у перемогу над нацизмом, а українська земля була одним з основних полів битви.

Класні керівники провели виховні години в цей день та дуже пронизливо нагадали про ціну перемоги і про гідність українців жити в мирі та свободі.  Учні нашого закладу долучилися до обласного онлайн-марафону «В пам’яті назавжди». Червоний мак - символ цього Дня. Учні малювали та поробили квітки, яка є і символом пам’яті жертв Другої Світової війни. 

День пам’яті та примирення має бути нагадуванням про страшну катастрофу і найважливішим висновком має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир.

Наша боротьба триває щоденно від 2014 року, і ми неодмінно переможемо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Ми – українці віримо, що правда на нашому боці, що мир в Україні скоро настане. 

 

 

Категорія: Виховна робота | Переглядів: 60 | Додав: cherya-nataha | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: